Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 767, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.223.31.148')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза З циклу "Записки вуйка-патрійота"

Мішель Нострадамус (Місько Нестрадальський, індійський планокур)

© Ігор, 23-02-2006
Шо-шо ви кажете? Шо є тілько одна Індія? Ай, ти ви шо зовсім ту гогра... гегра.. гаграфію в школі не вчили? Бо то так - одна Індія, то є за морем, на півдорозі в Америку, біля Єгипту. А друга Індія - то є в Львові, трохи вище середмійстя. Пощо вона сі так прозиває - того ніхто не годен вповісти. Але добре відомо, жи найперше там жили цигани, і посіяли якесь дивне зілля там, яке планом називали. А був такий легінь один Сеньо Русанів, який підгледів, жи вони-то зілля ше й курять. Коли цигани пішли, то Сеньо і ше пару хлопців, а з ними й Місько Нестрадальський, пішли на Індію, і нарвали того плану. Зробили цигарку, а потім Сіли вони і думають - курити ту заразу, чи не курити. І ніби не годиться галицькому хлопу боятися, а страшно!  А коли від тої циганщини втруяться і здохнуть? А то всі були хлопці, коби тера сказали - єліта галицька!!!!!!! Тико Місько був.... якби то сказати... ну його татусько.... колись був жи..., тьфу, свят-свят-свят, шоби нікого не зобидити, по культурному скажу - євреєм був, але вихрестився. І хоч галичани незлостяться на таке, але до часу притикали то МІськові.
От Сеньо і каже:
-Ти Міську попробуй, а як попробуш то докажеш, шо є справжнім галицьким хлопом, і юж ті ніхто ніц говорити не буде!
Ну МІсько почервонів як ріпа, але ж стидно перед батярами, то він і згодивсі. Правда троха в штани надзюрив, але то таке, то сі трапляє...
НУ і закурив. Спершу ніби нічо, але потім так-го розмлоїло, так му файно стало, жи як ляг, так і вставати не хотів. Ну батяри і перелякалися, побігли до міста. Гвалт, бунт! Набігло дохтурів, татусько з мамуською прибігли! А Місько тилько шось белькоче як варят єден!
. Ну і віднесли го додому. До ранку ніби відійшов, але як встав то все рветься на тоту Індію, за травою. Як го не вмовляли, навіть священника закликали - не відходить мана! НУ і замкнули його в пивниці. А галичанам чи є якась перешкода?  МІсько цілу ніч копав, і до ранку, вжу був на свободі. Побіг зразу на Індію, нарвав там тої біди повну торбу, і гайда зо Львова. Після Міська то і почали у Львові план курити тико го перед тим сушили жеби варятами не поставати!
А шо з Міськом сі стало? Всюда ходив, і всюда курив. А як покурить, то любив якісь байки розказувати, про то шо буде, та страшно так, шо люди не знали - бреше чи то направду так буде... Аж прийшов у Францію, у Парижу і заблукав в один парк. І схотілося му сі покурити, от він дарма шо то було людне місце , сів і курить! Ну обкуривсі і почав шось фантазувати. А в парку якраз король Генрик з королевою Маргариткою гуляли. Ну і вчули Міська. Невідомо чи їм сі сподобало, а чи налякалисі, але забрали го до себе в паляц, і казали му то всьо шо він каже списати в книгу! Ну МІсько до кінця життя, тіки то й робив жи план курив і пророцтва писав, а підписувався на латинський манір - Мішель Нострадамус.
Невідомо чи то дійсно він будучність бачив, але мудрі люде кажуть жи шось-не-шось а то шо він сказав таки сі стає! Такі то є галичани - жи навіть як плану покурять, а шо буде добре видять!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

О-го!!!Ото хлопець написарив...

© Обкурений тушканчик кОКС, 13-05-2007

О! Знову квіти? Ні, це...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Той самий Андрій, 24-02-2006

Ієрогліфи Гораполонна, чи то Гора з Полонини?!

© Юлія Петрусенко - Левківська, 23-02-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.80486607551575 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …