Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 7564, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.223.94.103')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Полиця (з нотаток книголюба)

© Володимир Чернишенко, 14-12-2007
Ось вони – книжки стоять рядочками. Корінець до корінця. Рівні й досконалі. Кожна полиця підписана: класика... дитяча література... сучасна література... українська література... Я присідаю біля полички і перечитую корінці. Деякі книги вже маю, ще деякі – матиму після стипендії, інші – не матиму ніколи.
Вчора приніс додому нову поличку. Завтра полакую і поставлю на п’ять попередніх – це такий мені подарунок від Святого Миколи. Не варто турбувати святих задля дрібничок…
Трохи болить голова і заклало ніс, тому не чути книжкового духу, а може, це тому, що книгарня нова і той дух у ній іще не загніздився.
Я розумію, що іншого вибору в мене нема. Беру з полиці зелений томик і заглядаю під палітурку – уцінено. Зітхаю і беру другу, таку ж саму книгу, про всяк випадок перевіряю – уцінено. Оглядаю полицю – більше зелених томиків нема. Розпростуюсь і відчуваю, як тягне спина – вчорашня полиця. Вчора також був сніг, зате не було вітру. Сніг обліплював дорожні стовпи і автобусну зупинку і людей, що чекали разом з нами автобус. З нами – зі мною й полицею. Я поставив її сторчма побіч себе і так застиг, заплющивши очі. Сніг обліпив нас, формуючи з нас єдине ціле. Одну людину-полицю під тонкою оболонкою мокрого снігу.
Каса на першому поверсі, треба йти ґвинтовими сходами, побіч крикливих рекламних афіш: «Читайте!..». Я читаю, тому вони на мене не кричать. Ігнорують.
«Опять?» - запитує усміхнена касирка і я киваю головою. Запам’ятала...
Вона вибиває касовий чек, забирає у мене гроші й посміхається. Із сусідньої каси округлює очі інша. Зараз вона схожа на афішку – тільки не «читайте» а «опять»...
«Молодой человек, что за пазухой?» - слухняно підіймаю руки – за пазухою зберігся невипарений книгарнею знадворішній мороз. За спиною шепочуться касирки:
«Надо еще заказать…» - сміються.
А надворі сніг ущух. Всоте обіцяю своїй поличці більше сюди не приходити, але обидвоє добре знаємо, що я не дотримаю слова.
Попит породжує пропозицію. Якщо Вони побачать, що книгу купують, може, видадуть другий тираж? І не збуватимуть з рук… Я не можу, щоб «Лебедину зграю» продавали за два п’ятдесят.

[url=http://knihi.com/audio/M.Bahdanovic_Ramans.mp3]http://knihi.com/audio/M.Bahdanovic_Ramans.mp3[/url]

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Спасибі!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Танюха, 16-12-2007

«Лебедина зграя» - це, здається, Василь Земляк?

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© , 15-12-2007

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Костенко Олександр, 14-12-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.89638686180115 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …