Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 7544, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.133.109.30')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза рейтинг

Мій БЕСТіарій 2007

© Камаєв Юрій Статус: *Історик*, 13-12-2007
Насамперед, щоб не скидатися на усі ці десятки, двадцятки, що відгонять глобалізацією та MTV, я пропоную більш традиційну дванадцятку. Не претендую на виважену об’єктивність, це  лише мій суб’єктивний читацький рейтинг, порядок номінацій довільний :
Отже, проза:
1. Наталя Тисовська, за оповідання «Стрітення», не коментуватиму, німий захват.
2. Олесь Бережний – за сукупність заслуг та за кращу книгу, видану гаківським автором, із творчого доробку 2007 року – за неформатне для цього автора оповідання «Бурулька» у жанрі кіберпанку.
3. Антон Санченко – як чільному прозаїку-мариністу сучасної української літератури. За цикл «ХМУ» та «Гей!».
4. Владюша Бар-Кончалаба – за плідність та дивовижну різноплановість доробку. Номінуються два дуже різні оповідання - «Ракетники» та «Не можна забувати». Автору однаково добре вдається як відвязний гротеск, так і серйозні непідйомні теми.
5. Сілверволф – за моторошну готичність, оповідання «Батько усіх дзеркал».
6. Тарас В’єнц –   оповідання «Очі ворона», похмура міська містика, андеграундний, неглазурований Львів.
7. Таня Мельник – новела «Сліпий» - оголений нерв почуття, сильна  проза, вельми рідкісна у наш час, добу емоційно стерильної найвідвертішої жіночої прози.
8. Ігор Скрипник - за автентичну містичність та міцні народні корені творчості, за оповідання Шулікуни.
9. Кока Черкаський, за притаманну йому іронічність та чорний гумор,   - «Хронологія кохання». Друже Коко, усе прогресивне людство і усі люди доброї волі скучили за твоєю прозою.
10. Олексій Тимошенко,  я трошки змахлюю і на кілька днів посуну часові рамки, щоб включити сюди моє улюблене оповідання цього автора. Отож, «Блакитна Свиня Василя Мазюкіна».
11. Галина Михайловська,  дуже тепла, людяна проза. Прикро, але, здається, слово гуманізм загубилося десь у позаминулому столітті.  Оповідання «Прощавай Зелений Клине» та «Міміно-2».  
12. Зіпа, дотепник та пересмішник, номіную дві літературні пародії пера цього автора: «Книжник - перезавантаження» та «Бенюк-2»
Найяскравіший дебют року – Галина Михайловська та Тарас В’єнц
Я не надто пильно стежу за рубрикою «Поезія», читаю переважно знайомі імена, а останнім часом з’явилося чимало нових цікавих авторів, то ж прошу вибачення у колег-поетів, мій особистий топ буде настільки суб’єктивним, що його не варто оприлюднювати.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.7355170249939 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …