Через те, що я більше прозаїк, ніж поет, мої підсумки будуть стосуватися відділу прози.
Насправді важко визначити десятку кращих творів ГАКу, але не через їх брак, а значну кількість, яка перевищує запропоновані межі. Але все ж спробую. Нижче йде перелік авторів, у алфавітному порядку, та їх, на мою думку, кращих творів (а скільки ж тут не вміщається:( ):
Бар-Кончалаба Владюша ”Рука з борщу”
Бережний Олесь ”Бурулька”
В’єнц Тарас ”Нагальна справа”
Зіпунов Михайло "Розвідка боєм"
Камаєв Юрій ”Досвітні вогні”
Кривоніс Віталій ”Скрипаль і фоссегрим”
Михайловська Галина ”Афганець”
Санченко Антон ”Привиди замку ХМУ”
Тимошенко Олексій ”Залізяка”
Тисовська Наталія ”Стрітення”
Черкаський Кока ”Будинок”
Чернишенко Володимир "Мовники"
Рецензій було теж дуже багато і тут вибір зробити ще важче. Моя п’ятірка така:
Найпліднішого рецензента визначити ніби легко, треба лише глянути на його авторську сторінку. Проте є одне ”але”… Далебі не у всіх авторів відображені всі рецензії, які вони писали. Велика кількість рецензій так і залишилася, в силу різних причин ”невидимою”. Однак, я свій вибір роблю базуючись на тих даних, які є на авторській сторінці. Більше рецензій, ніж у Теда Лещака я не бачив ні в кого. Тому він найплідніший рецензент цього року.
Оскільки сам дебютував на початку року, то ніби на мав би проґавити дебют року на ГАКу. Цього року є з кого вибирати: це Тарас В’єнц і Тед Лещак, які хоч більше поети, але теж пишуть прозу, Владюша Бар-Кончалаба, Галина Михайловська та багато інших. На мою думку, дебютантом року можна назвати Галину Михайловську. За її чудові твори, активну участь у житті ГАКу, написання рецензій тощо (ще б ви приєдналися до нашого форуму, тоді б взагалі було люксово:)).
І остання номінація – ”Гусяче перо” (колись була така пропозиція http://gak.com.ua/creatives/1/2764). У цій номінації перемогла Тетяна Мельник із серіалом ”Закляття вогняних тіней”.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design