Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51024
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 7391, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.225.209.95')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Лист до святого Миколая

© elfiyka, 02-12-2007
Святий Миколайку!
В дитинстві кожного року я писала тобі листи. Знаючи, що всього, що прошу, мені і так не принесуть, я замовляла все, що мені хотілося, причому писала два листи – другий екземпляр я відсилала дідусеві і бабусі. Вони жили в горах, тож мені здавалося, що тамтой лист дійде скоріше.
В першому класі нам вчителька розказала, що немає ніякого Миколая. Я їй не повірила, але було таке відчуття, як тоді, коли мені розповіли, що цукерки «Пташине молоко» роблять з манки.
Тому що Миколая – це не просто свято, це стан душі. Коли ти думаєш – принесе тобі Миколай те, що ти замовляв, чи це буде  несподіванка.Коли ти шукаєш подарунок по всіх шафах, а потім думаєш – розгортати його, чи нехай це буде сюрприз, коли вирішуєш хоча б цього року не проспати і таки засинаєш, коли шарудиш вночі під подушкою торбинкою з подарунком, намагаючись вгадати, що там таке.
Пам*ятаю в третьому класі ти мені приніс листівку з твоїм зображенням, на якій було написано маминим почерком «Виправ трійку з математики». Трійку я виправила, та й взагалі була відмінницею без усіляких там нагадувань, але було обидно. Миколайку! Зроби так, щоб дорослі не маніпулювали дитячими бажаннями.
А десь так класу з дев*ятого, ти щороку приносиш мені домашні тапочки. Я дуже вдячна, та й попередні вже встигають до цього часу зноситися, але мені хотілося б, наприклад, м*яку іграшку. Чомусь мені не дарують м*яких іграшок – ні на Миколая, ні на Валентина, ні на День Народження. Рідні мабуть вважають, що я занадто доросла, знайомі – що надто серйозна, і дарують мені книжки, диски, картини. А мені б хотілося м*яку іграшку, бажано котика, бажано сірого, а ще можна з батарейками, такого, щоб коли 6 натиснути йому на животика, він нявкав. А можна і без батарейок, головне, щоб сірого і пухнастого.
Я знаю, що ти про мене пам*ятаєш. Одного разу, коли ми з коліжанкою зайшли до церкви, то побачили, як один дядечко, підійшовши до образу св. Миколая, вголос промовляє молитву. Слова були дуже гарні, тож ми попросили, щоб він і нас навчив. Отож з тих пір я  інколи тобі молюся, правда не щодня. Але взагалі-то я переважно була чемна цього року, тож думаю на хоча б невеличкий презентик заслужила.
А ще якби ти міг зробити так, щоб я була здорова, і не треба було цих мікстур, таблеток, уколів і можна було гуляти і взагалі робити, те що хочу, то я би була щаслива і все решту не мало би значення.



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

лист до святого миколая

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Антон, 16-12-2009

лист до святого миколая

© Антон, 16-12-2009

лист до святого миколая

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Антон, 16-12-2009

У 2007 році я чомусь пропустив цей текст

© koka cherkaskij, 15-12-2009

Тут був святий

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Помічник св. Миколая, 13-08-2008

лист доброї дитини

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Тед Лещак, 03-12-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.77521991729736 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …