Я його кохаю... Парадокс: в атмосфері ці слова звучать від сили дві секунди, в голові - три-чотири дні, в серці - вічно. Кохаю... Всього п'ять букв, шість звуків, кілька награмудзяних кривульок на шматку паперу. Порвав - і все. Голос, який вимовив ці звуки, стерся з пам'яті. Але ота струна в душі, тонесенька і непомітна, проте яку зуміло зачепити це слово, звучить довго... Ні, не так. Ти промовляєш "кохаю" і цим натягуєш тонку, неначе волосінь, але пружну та міцну струнку в душі у людини. І з часом ти підеш і тебе забудуть, проте струна залишиться. І щораз оце магічне слово "кохаю" торкатиме її. І легкі промінчики отої магії виграватимуть на ній то повітряну і несерйозну п'єску, то довгий і важкий прелюд, пристрсне та запальне фламенко або спокійну, лагідну сонату.
Кохаю... ти кажеш це потрібній людині і, якщо вона справді ТА, єдина, то серце її рветься до тебе, а в душі лунають тихі, несміливі, але такі прекрасні акорди...Вчені називають це флюїдами. ДУрні. невже так важко зрозуміти, що в кожному з нас тонким шаром розлита магія? Що в кожного вдуші сидить скрипаль, який не може жити без своєї єдиної і неповторної скрипки?
Буває, що люди не вживаються. і наукові світила одразу висувають вердикт : "психологічна несумісність". Сліпці! невже вони не бачать, шо скрипка не підходить музикантові? Що гриф задовгий і струни перетягнуті?..
Буває, скрипаль хоче зіграти п'єсу, а з-під смичка лунають звуки етюду. Такого знайомого, такого красивого, але...І тоді це палке кохання до скрипки перетворюється у спокійну, розмірену любов до музики. А скрипка...скрипка тає просто їнструментом. Про таких кажуть: " О, вони така хороша, стабільна сімейна пара!". але він, скрипаль, тепер любить не її, скрипку, ате, що вона робить. І музика після цього стає скучно, втрачає сві характер і неповторність...
...Тих скрипалів, які продовжують віддано кохати свою скрипку, стає дедалі менше. Менше прекрасних мелодій звучить по світу. А так хочеться знову почути оті шедеври душ. А так хочеться Музики...
Хочеться знову відчути оті невагомі доторки магії, такої простої і водночас незрозумілої. Крихкої, немов порцеляна і твердішої за граніт. Гладенької, холодної і неприступної або пухнастої, теплої та м'якої.
Хочу відчути, але не можу...
Я відчуваю, значить, я живу...
Навчіть мене жити по справжньому!..
Дайте мені МОЮ скрипку...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design