Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 699, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.118.12.222')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Записки вуйка-патрійота. Перевидання. З автором Ів

Звідки пішла Галичина і Галичани

© Ігор, 08-02-2006
Гай-га! А ви-сьте як собі думали? Жи Галичина то просто так, мапи кавалок? Шеб-так! То є давнішня мрія всіх волиняків, українців та москалів! А Галичина, жеби-сьте знали, то є О-ГО-ГО! Куди Адась пішов, коли го з Євкою з раю поперли? Та ясне діло під Яворів, де сірку копають! Там вони і сиділи та сире м’ясо їли. Аж одного разу блискавиця в яму з сіркою попала, і вогонь! То-то! От і почали люде вогнем бавитися!
Шо? В Африці людина перший раз сі появила? Там негри і волиняки си появили, а галичанин то тіки в Яворові!
А ото жили галичани і решта людей. І вирішив Господь Бог на решту світу потоп наслати, бо грішили, а галичан які файно газдували пожалів, і сказав їм в Карпати піти поки потоп. А Ной, жид шо мордовню в Львові тримав, то всьо підслухав, і тому ше сі євреї врятували. А коли вода зійшла, то жило на світі мільярд галичан і з десіть євреїв.
От і думають-си Галичани – “А давайте ми-си, в космосі променад влаштуєм!!”. І почали вежу Вавилонську будувати. Бо Вавилон, то є Львів теперішній, а Високий Замок, то то шо від тої вежі сі зостало. Але подумав Бог, же то так не може бути, аби йно галичани і жиди в світі жили, і вивів з галичан інші народи, а в космос першим полетів Гагарін-москаль, але видно шось є в ньому галицьке. Так і німці, і москалі, і поляки сі з’явили. А звідки волиняки си приперли – того жаден не годен вповісти. Але ясно, жи то не галичани.
Багато ше можна казати, але то жадної книжки не стане.
А скіки то люду знаного галичани? Можесь-те виділи, продають книжку сто великих українців? То українців сто великих, а галичан великих є жи звізд на небі, про всіх і не вповіш! Тому будемо розказувати йно про найбільщих.
Ага, ше єдно скажу – не дивуйтесі як будете читати, шо стіки всього наші галицькі хлопи (ну і кобіти – куди-ж без них) зробили. Бо Галичина, то є як вулик, в якому шо не пчілка, то геній! Чи гній, юж не знаю як то сі правильно кличе.
І ше єдно. На світі була йно одна велика людина, шо не з Галичини. То сталася прикра помилка – шось не так в небесній канцелярії зробили, але Шевченко народив-сі на Великій Україні. Але то так – бо має хтось великий і на решту світу бути, не йно лиш галичани найбільші...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Ну й бачте як без тих галічан било б на сві’ті пусто!

© Юрій з Підляшшя, 08-02-2006

Файно є!

© М.Гоголь, 08-02-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8863890171051 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …