Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 6989, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.133.159.224')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Впав

© Гнат Дарнишин, 02-11-2007
Я впав. Колись я ніколи не падав, а сьогодні не витримав. Не хочу про це думати. Плазунка каже, що я навіжений. Вона  звикла все перебільшувати. “Ну, хіба  нормальна людина  може взяти й впасти”? Хай там  як, - погоджуватись з нею не буду. Принцип! Взагалі, я принципова людина. В дитинстві мене ставили за приклад. Мені подобалось, і я ніколи не плакав. Принцип! Зараз я даю собі волю й інколи плачу. Але плазунка про це не знає. Уявіть, все про мене знає, а цього – ні. Проте я не люблю, від неї щось приховувати. Я боюсь секретів. Від них тхне непотребом. Навіщо людям те чого ніхто ніколи не знатиме? Я не розумію. І плазунка теж. Ми коханці. Вона ніколи не бреше. Це героїзм. А я люблю брехати – так  цікавіше. Плазунка каже, що я навіжений. До речі, мій шеф нічого подібного мені не каже, а він знається на нервових розладах: його перша спеціальність - психіатр. З жінками завжди так, вони все постійно перебільшують! А коли в них нема аргументів – всіх  вважають навіженими. Дружина мого шефа, вміє готувати пудинг. А якщо він несмачний, стверджує: винна кішка – сцить, падлюка, в духовці... Я не люблю котів. Через тітку. В неї на них алергія. А я дуже боюсь алергій. Плазунка, як завжди перебільшує, і каже, що я навіжений, та хіба тут є глузд? Ми з нею гарна пара. Її батько пишається нею. А мене вважає хворим. “Твоє місце в притулку для шизофреників!” А я відповідаю, що його ще не вигадали і, що ми з плазункою поберемося. Йому це не подобається. Він хоче, щоб вона пішла за того адвоката, котрий рідня якомусь міністру. А плазунка цього не хоче. Правда, вона спить із ним, але мені байдуже. Я ніколи нічого не перебільшую. В мене добра вдача і я вмію куховарити. Плазунка не вміє. Вона гарно танцює. А ще вона дуже красива. Мій шеф каже, що вона хвойда, та я йому не вірю. Він завжди так каже на гарних жінок. Тільки я не знаю чому. Він добрий чолов’яга – любить Баратинського й Іггі Попа. Говорить, більшого дива в житті не бачив. А я бачив. Ви скажете, що я навіжений, але мені подобається Елвіс. Я просто дурію від нього. Плазунка мене не розуміє й нервує. Вона хвалиться всім, що я можу розмовляти на будь-яку тему і знає, що я талановитий... Шеф також це знає й ніколи не  повертає моїх рукописів. Він заробляє на мені великі гроші. Його дружина каже, що аби не я, їх агенція давно жебракувала б. Я гарний письменник. Пишу романи – два на рік: так зазначено в контракті. А контракт треба поважати. Коли за щось берешся, треба доводити до кінця. Плазунка так не вважає, бо я навіжений і “міг би продаватись подорожче”! Жінки люблять гроші. Я теж люблю. Але мені вистачає тих, що дає шеф. Все-рівно сам  ніколи нічого не продам. Мене ошукають. А шеф не дасть цього зробити. Батько плазунки не читає моїх книжок: думає, що вони для ідіотів. А плазунка читає. А ще дарує їх своїм подругам з моїм автографом. Вони їй заздрять і кажуть, що вона щаслива. Я хочу, щоб вона була щасливою. Але вона називає мене навіженим. А це неправда. Аби так було, подруги не казали б, що вона щаслива. Так, подруги брешуть, але вони роблять це не навмисне. Тому я  завжди вірю подругам плазунки. А вона каже, що я йолоп і бабій. Мені це не подбається, та плазунка завжди говорить правду і я з нею не сперечаюсь. Вона  справжня жінка і знає чого хоче. Мені подобаються справжні жінки. А ще мені подобається, щоб від жінки пахло медом. Я люблю охайність. Це  все через тітку, вона слабувала на сухоти й ненавиділа пил. Взагалі, гени цікава штука. Я б не хотів, щоб плазунка згодом стала схожа на свого батька. Думаю, в нього виразка. До речі, хвороби схожі на людей. Я схожий на бронхіт, а плазунка – на інфаркт. І чому всі думають, що я навіжений? Невже через моє падіння? Ну впав, та й годі. Люди нерідко падають, коли втомлюються. Я ось втомився. Хіба це погано? Чи обов’язково треба просити перепочинку та спокою? Марнувати час, шукаючи спокій, шкідливо для психіки, панове. Я впав, та й годі. Журіться лишень, що я більше не підведуся...  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.7511458396912 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …