- Це було у вісімдесят сьомому, ні … восьмому. Лікарню тільки-но побудували, тож нас всіх сюди привезли, поки людей небагато. Сидимо так собі, обіду чекаємо. Процедури, аналізи там всякі пройшли-поздавали, тож хто в карти грає, хто читає, а той дрімає собі.
Мишко Лебедєв з Черкащини лежав тут, якраз де ти зараз. Він все любив у вікно дивитись, що там на вулиці робиться. Коли враз підхопився і кричить, - «Хлопці! Ану сюди, бігом!». Ми до нього, що ж там таке. Ага, глянули, значить, а там…
То вже потім дізналися якось, що якраз напроти гінекологія була, медогляд студенти проходили. Вони штори чи забули, чи ще не встигли повісити, я тобі завтра покажу де воно, там метрів тридцять, не більше.
Стоїмо ото як барани і те все дійство дикими очима пожираємо. Тихо так стало, ні звуку.
Ми всі молоді були – самі добровольці, мать би його так нехай! Три місяці вахту в Зоні відбули і одразу на обстеження. Що ми тоді знали про ту радіацію… Розповідали, знаєш, всяке про це діло. Казали, що з жінками більше ніколи не зможеш, а там-хто його зна!
Нас же вдома чекали… Кого дівчина, а кого й дружина. А помирати отак, без сліду, не хотілося, ой як не хотілося!
І розумієш, що не можна так, недобре, гріх бо воно, а мимоволі до тіла свого прислухаєшся. Коли хтось каже, - «Порядок мужики-жити будемо!»
Ти ще не спиш?
- Ні, слухаю
- Багато вже кого з них немає. Володя Стельмах, Андрюха Міхель-всіх не згадаю. Я оце теж з клятою гіпертонією тут постійно качаюся, а бач – все пам’ятаю, наче вчора було.
Погода тоді стояла гарна. Сонячно так, тепло. Майже весна…
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design