Світло... Дуже багато мерехтливого світла і, як наслідок, – пробудження.
Ти викарапкуєшся зі сну як з глибокого колодязя. Відчуваєш полегшення з першим променем, що торкається твоїх повік. Але тривога не щезає. Вона зовсім не пасує до того примирення з минулим, про яке ти говориш усім і в першу чергу – собі.
Каву? Ні, мабуть все-таки чай. Зелений іноді пахне рибою, а часом навіть сигаретним димом. Тепла пара зволожує вранішні сутінки і осідає на щоках росою. Ранок не терпить поспіху, поки ти ще не вийшла і не повернула ключ. Клацнув замок і ти вже відчуваєш як пришвидшується життя навколо, як воно засмоктує кожного, хто зачиняє за собою двері.
Так є всюди, але не тут. Мале місто дає час на роздуми і не дозволяє в них надто заглиблюватися. Ти помічаєш, як на іншому боці вулиці хтось махнув рукою і, впізнавши, жестикулюєш у відповідь.
Кілька слів під дрібним дощем – і нічна тривога на деякий час відступає. Але на її місце приходить інша і ти перевертаєш сумочку в пошуках телефону. Наступні у черзі – кишені куртки, джинсів... Невже така необхідність? Адже ти завжди ходиш однією і тією ж дорогою, одним і тим же боком вулиці. Той, кому буде потрібно – знайде... Дев’ять годин без мобільного можна розцінювати як короткометражну відпустку від особистих справ і не завжди потрібних розмов.
Фіксований робочий день. Коли температура на вулиці опускається нижче десяти, починаєш любити ці чотири стіни і залізяку, яка мляво горить за спиною. А особливо – можливість присвятити деякий час читанню купленої за рогом поетичної збірки.
...
Не треба класти руку на плече.
Цей рух доречний, може, тільки в танці.
Довіра – звір полоханий, втече.
Він любить тиху паморозь дистанцій.
Він любить час. Хвилини. Дні. Роки.
Він дивний звір, він любить навіть муку.
Він любить навіть відстань і розлуку,
Але не любить на плечі руки...
@Ліна Костенко
Світло... Воно ще спалахує на заході і ти постійно оглядаєшся, намагаючись не зашпортатися за стару перевернуту плитку на тротуарі. Майже біжиш – хтось подумає, що втікаєш...
Тобі сьогодні снилися червоні квіти на білій фаті. Непропорційні і неправдоподібно червоні. Ідучи додому ти бачиш святковий кортеж, а на НІЙ – ту саму фату і ти вже знаєш, якою фарбою малюватимеш весільний букет...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design