Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95756

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 6606, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.141.41.187')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Мінус нуль один

© Олена Сверчевська, 10-10-2007
Нічого особливого не сталося, просто все впало на землю. Ноги наступали на залишки теплих кольорів, небо стало розрідженим продовженням асфальту, а сонця не було – тільки лампочка на шістдесят ват у тютюновому диму. У роті відчувався смак новонародженого кашлю. Солодкий, гіркуватий, майже шоколадний.

Нічого такого не трапилося, просто іскрили прикриті долонями запальнички і штанги тролейбусів на мокрих перехрестях. У маршрутках пахло мокрими парасольками, а у тролейбусах – мокрими шибками. Зсередини транспорт набув затишних домашніх рис.

Абсолютно нічого нового не відбулося, просто як ніколи хотілося десять аскорбінок. Більше, ніж зазвичай, писали на перших шпальтах обличчя перехожих. Очі частіше, ніж раз на сто років, потрапляли під перехресний вогонь дитячих поглядів, старших на півтори вічності. На перетині дощу і не дощу уповільнювався крок і хотілося думати.

Анічогісінько нового, просто суміш трави і листя пахла не дощем, а димом. Невічні двигуни ганяли червону рідину. Спокійні 36,6, сердиті 37,1, втомлені 36,7, сумні 36,6, шалені 39,2, сонні 36,6, байдужі 36,6, безсилі 35,9, веселі 36,7, серйозні 36,6, заклопотані 36,8, лихоманкові 40,0, щасливі 36,6. Ореоли тепла перетиналися й змінювали одне одного. Чиїсь холодні пальці просилися в кишеню куртки, чиясь гаряча скроня притискалася до затонованої рекламою шибки. Хтось зашторювався повіками, хтось кидав очима репліки – мовою, що не має ні фонетики, ні писемності. Все це влітало у мозок, як натовп у зірвані з петель двері. І все здавалось зрозумілим десь на рівні снів, дежа вю і пісень з одного навушника чужого плеєра, вже й не згадати чийого.

Усмішка, гарячі язички з-під застібнутої куртки, волепаралітичне тепло. Дивний позитив, що межує з маренням. Сходи, вправи з англомовного мату і вітчизняної поезії на стінах. Двері, ключі, сумка з правої руки в ліву, дверна ручка, чоботи на підлозі, куртка на вішалці. Сила тяжіння над диваном вище норми. Смужечка ртуті зависла біля позначки 36,5.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Нормально...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Мисько Сергій Ввсильович, 10-10-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.73533606529236 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …