Люди – пори року. Тільки одна –дім. Там затишно. Там безпечно. Там все твоє. І настрій твій.
Манія осінньої меланхолії. Це коли хочеться, щоб завжди була Осінь. Коли зима, весна, літо мчаться як вихор, а ти в очікуванні Осені. Але завжди вона проходить як мить. І цінна своєю скороминущість. Дощ омиває очі дощі під стогін вітру І знову цвітуть чорнобривці І осені ловлю привіти Каштани згубили кульки Їх хтось позбирає на зиму Їх хтось зігріє в долонях в долонях відчується Осінь Просто іти серед золота золото під ногами золото на волоссі На плечах тільки багрянець І зранку лише прощання Бо Осінь – завжди «прощай» Бо Осінь – завжди лиш смуток На хвильку знайдений рай Де завжди дорога омита холодними сльозами неба Де айстри і чорнобривці з якими прощатись треба Де вітер приносить думку Що ми тут уже не вічні Найвищий ґатунок смутку Й чуття тут усі найвищі.
Восени живе смуток – маленький сірий звір з благальними очима. Він завжди просить прихистку під вечір. І зранку прокидається поруч. Він надиктовує вірші. Там завжди вітер носить золоте листя. Там зів‛ялі квіти. Там чекання. Там іде холодний дощ, якому дано змивати пилюку. Осінь як Середньовіччя. Чоловіки застрибують в трамваї з букетами георгін, на яких діамантами виблискує дощ. І хтось чекає на них, кутаючись в мрії від осіннього холоду. Восени так легко повірити в казку. Заграва листків і тиха мелодія смутку. Якої не можна торкнутись в цілому, бо все розлітається на частини. Коли хтось ітиме мокрими вулицями міста, збираючи листя клена в букетик, знай, що хтось ще пам‛ятає про красу, і про те, що все минає. Виокремити з невпинної суєти прекрасну мить і закарбувати її у собі. Це єдине, що можна взяти від життя. Це єдине, що ми пам‛ятатимемо після смерті. Осінь цінна своїми згадками. Осінь цінна своїм настроєм. Маніакальне бажання її приходу. Маніакальне бажання її відсутності. Вбирати її у себе, щоб виливати по краплинці в інші пори року. Щоб пам‛ятати – Осінь – пересторога Престорога минучості Дощ кладе на пюпітр повний келишок смутку за жмутком прожитих літ.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design