Коли гасне світло дня і стає так темно, що не бачиш свого відображення у дзеркалі, в гості приходить осінь.
Ночами за вікном ти можеш почути дивні звуки — дощ. Її плач. Якщо вимкнути світло в кімнаті, звуки стають більш чутними — вона ридає. Прагнеш якось її заспокоїти: майже навпомацки стаєш босими ногами на підвіконня, зі скрипом відкривши кватирку. На твоє обличчя потрапляють краплі дощу. Так мовчки дивитесь одна одній в очі.
Ти розумієш її біль.
Поплач і ти, каже вона шурхотінням дерев о шибку.
Вагаєшся. Не знаєш, що робити далі.
Мені нічого плакати. Все нормально, лицеміриш сама до себе.
І навіть не помічаєш, як по твоєму обличчю стікає ще одна крапля — вже солона. Потім друга, третя. Так триває декілька хвилин.
Дякую, кажеш очима.
Це тобі дякую, відповідає вона, і простягає руку — гілку найближчого до будинку дерева. Ти потискаєш руку, подумки обіймаючи свою нову подругу.
Осінь, намагаєшся жартувати, а мені казали, що ти холодна і вітряна.
Не завжди, посміхається, це тобі на пам’ять, простягає жовтий листок.
Дякуєш очима.
Закриваєш кватирку і злізаєш з підвіконня. Босі ноги геть змерзли. Якнайшвидше залізаєш під ковдру, міцно тримаючи її подарунок — листок з дерева, що формою нагадує серце. Рассказ о том как маленький городок способен стать центром туризма перейти на сайт путешественника Сподина Игоря.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design