Я хочу зливи. Якомога більше води. Дощ робить темнішими все навколо. По асфальту наче хтось провів чорною фарбою.
Всі кольори зливаються в один — сірий. Дахи будинків, куртки, світ.
Моє волосся мокрішає, темне стає чорним, що мені зовсім не личить.
Маю від природи неприродну блідість — складається враження, ніби я хворію. Постійно. Невиліковно.
Синці під очима ховаю за темним склом окулярів та цим брешу тільки собі. Тепер я намагаюся якомога менше читати — раніше за ніч могла прочитати триста сторінок. Раніше пила багато кави. Раніше не боялася себе.
Тепер моторошно від самої думки, що настане ніч, темрява — я залишусь наодинці з собою. У кімнаті, в якій нема нічого, окрім книжок, чужих думок та гіркої кави.
Я не маю власних думок. Загубила їх у снах, які бачила колись.
Мене переслідує темрява. Навіть вдень, коли світить сонце. Я не наважуюсь заплющувати надовго очі — боюсь — роблю звичні рухи повіками лиш на долі секунди. Через це очі часто сльозяться. Хустинкою обережно витираю краплі (воду!!!), відсуваючи на кінчик носа окуляри.
Я стала так багато пити. здається, моє тіло — суцільна вода, а з кісток лиш хребет, щоб зберігати форму звичайної людини.
Я хочу зливи! Хочу-зливи. Хо-чу-зли-ви. Я мушу дочекатися цієї води з неба. Вона розчинить мою шкіру. Я розіллюся по асфальту і тільки хребет залишиться лежати темною гілкою дерева. Я розтечуся.
Я розчинюся в дощовій воді, мене питимуть тварини, я дам рослинам сили рости. На деревах з’являться бруньки, а згодом і листя. А це означатиме прихід весни.
Повітря буде вологе. Я стану парою, полечу нагору, створю власну хмару і знову проллюся водою.
Я змішаю кольори. Існуватиме тільки один. Власник всього живого, творець інших. Сірий. Колір снів.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design