Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50987
Рецензій: 95729

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 555, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.139.97.157')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза думка

Затишок уявлень

© Marichka K., 06-12-2005

Люди повинні бути такими, якими ми їх собі уявляємо. Робити бажані (або – хоч передбачувані речі), казати слова, які ми хочемо почути. Бо життя і так настільки коротке, що по кілька разів звикати до однієї і тієї ж людини – просто часу не вистачає. Та й чому, скажімо, хтось повинен когось там вивчати знову і знову, коли тут навіть себе не встигаєш проаналізувати?
Ми вже настільки заклопотані, що іноді робимо собі запас форм-уявлень, у які втискуємо (або – по яких розмазуємо) нових знайомих. Що тут неправильного? Нас також в початкових класах вчителі розфасовували по таких формах. Більшість до тепер не вибралася. Грає роль відмінників і двієчників, жовтеняток, які найшвидше збирають макулатуру, жителів віслючих парт, з якими ніхто серйозно не говорить, але яких всі бояться. Бо змінювати щось – даремно, ніхто не повірить. Сам собі деколи не повіриш.
Скажете, такий підхід заважає розвитку особистості? Ще чого! Такий підхід, шановні, наводить порядок. Крім того, це дуже зручно. Якщо ви не маєте свого уявлення про когось чи про щось, то берете якусь там газету чи журнал і ... вже маєте. З чим вас і вітаю!
Правда, деколи ця програма дає збої. От наприклад, написав один дуже відомий письменник роман. Але виявилося, що цей роман не такий, яким його чекав побачити менш відомий критик. Та й взагалі, чекав не лише цей критик, а й багато хто. Не такий – все тут. Але критикові пальця до рота не клади. Ви що собі думали, що він розчарувався і заспокоївся? Заспокоїтися можна, якщо нічого не чекаєш. Тому критик взяв і написав. Критику. Ні. Заборону на існування роману. Ледь не заборонив і самого письменника, але вчасно схаменувся.
Ви можете запитати: хто цьому критикові дозволив встановлювати якісь рамки для відомого письменника? Він сам собі дозволив. Мав право. А відомий письменник такого права – не влазитись в рамки – не мав, бо він дуже відомий, а вчинки таких уже належать не їм самим, а людству.
Зрештою – ніхто, окрім нас, не має такого права вилазити за рамки. Взагалі – ніхто не має права на метаморфози. Міліціонери на дорогах повинні бути поганими, а на телеекрані – хорошими. Вчителі – бідними, а викладачі – хапугами. Рідні діти – слухняними і обдарованими, чужі – тупими і нахабними. Президент повинен бути таким, щоб його хотілося якомога швидше переобрати і всім хвалитися, що за нього не голосував.
Бо, погодьтеся, якщо ти отримуєш суперову зарплатню, маєш хороше тепле житло з цілодобовою водою, живеш у країні, де всі шанують закон, а вулиці миють кілька разів на день, якщо відпустка в тебе обов’язково влітку і обов’язково на якомусь з островів, якщо тобі не хочеться щовечора жбурляти пультом у телевізор, якщо тобі навіть нема кого облаяти, то що ж це за життя таке?! Хоча... Якщо постаратися – можна звикнути.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Vlada, 24-01-2006

Малувато буде... але добре... Господи, це я таке написав?..

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Олег МАРИЦАБО Серый, 11-01-2006

Думки файні

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© М.Гоголь, 26-12-2005

Як завжди в чомусь погоджуюсь.

© Той самий Андрій, 08-12-2005
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.82204008102417 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …