Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95766

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 5511, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.116.63.174')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Рецензія для ДЧ

Транс (Рецензія)

© Богдан Образ, 07-07-2007
Кока Черкаський. Транс. – Черкаси.: Бібліотека Вія, 2006. – 172 с.

Останнім часом по засобах мас-медіа чути про проблеми книговидання та книгорозповсюдження. Але тим не менше українська книга видається, продається і читається.
Яскраве підтвердження цьому – нещодавно видана книга черкаського письменника і музиканта, автора багатьох творів на сайті Гоголівської академії  http://gak.com.ua. Транс - це перша збірка оповідань Коки Черкаського, проте він не є новачком у сучасній українській літературі. Презентацію книги у Києві можна вважати „Перші гаківські читання (Пергач)”, де за участі письменників та поетів Гоголівської академії і було прочитано оповідання „На тому кінці дроту”.          
Дуже приємним є оформлення книги – оригінальна срібна обкладинка з блискучими написами і з зображенням вантажівки, на фоні карти північних областей України, та красиві малюнки (певні карикатури) на сторінках.
Книга „Транс” складається з двох розділів – пригоди Арнольда Капельмейстера та оповідання. У пригодах Арнольда Семеновича Капельмейстера йдеться про оригінального киянина, чимось схожого на комічного героя Містера Біна, який своєю поведінкою і не зовсім вдалими рішеннями змушує усміхнутися навіть найвимогливішого читача.
Оповідання забарвлені різноманітними приколами і чорним, але тонким гумором. Твори читаються легко і деякі з них суттєво підіймають настрій. На сторінках книги автор зображує і висміює цікаві життєві, фантастичні, політичні, апокаліптичні та футуристичні ситуації – студента, який все „манав” у армії, світового терориста, який може знищити увесь світ, проте не може вбити свою дружину через постійні затори на мосту Патона, картину-афродизіяк Конфуція або картину, через яку всі мужики - сволочі, особливості виготовлення яблучного та томатного соків, повидла та м’ясо-молочних продуктів. Також вартими уваги є жартівлива розповідь про перше ранга (перше квітня), написана неординарним стилем або різдвяний твір, де чудово зображено постапокалістичний Київ і його жителів після другого спалаху на ЧАЕС, немов у Олександра Іранця в „Очамимрі”.
Книгу завершує незавершена розповідь про 42-річного заводського робочого, у якого відростає волосся, покращується зір і він стає секс-машиною і поступово перетворюється на антихриста, тим самим плекає надію, що невдовзі вийде закінчення, а разом з ним і нові творіння Коки Черкаського.
Особливістю творчості Коки Черкаського є „жива” мова героїв, особливий наголос, певний літературний „смайлик” або цікава розв’язка наприкінці твору, що не тільки прояснює фабулу, а й не рідко шокує читача. Тому назва книги відповідає не тільки назві оповідання, а й певному станові читачів.    
Порівнюючи „Транс” з кулінарією – це вишукана солодко-гостра, цукрово-солена страва, яку слід вживати незалежно від віку та настрою. І незважаючи на „злі” жарти та достатню кількість трупів – настрій стає позитивним.

                                                                                                                                      Боб

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Ви старалися. Це чудово

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© М.Гоголь, 09-07-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.96398711204529 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …