Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 5370, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.14.15.94')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Горор

Кабани (7)

© , 26-06-2007
Попередній розділ

Увесь наступний день я не виходив з кімнати. Цілу добу колодою пролежав у ліжку. Тріскав пігулки, запивав горілкою. Майже нічого не їв, але час до часу блював у рукомийник.

На другий день мене знову розбурхав  солдатик з темно-синіми погонами з жовтими літерами «ГБ», пахким духом «Шипру» і «Прими».

Цього разу весь особовий склад зібрали в актовому залі.  Цивільних і військових разом. Очікувалося надзвичайно важливе урядове повідомлення.

Стіни у просторому залі, як завжди, прикрашалися величезними кумачевими сувоями  і портретами вождів. На сцені встановлено було два гарні, з полірованими дерев’яними панелями, кольорові телевізори вітчизняного виробництва мінського заводу «Горизонт», а між ними – велетенський  портрет товариша Леоніда Ілліча з …  чорною муаровою стрічкою навскоси в нижньому куті.

За кілька хвилин перед дев’ятою заступник замполіта частини полковник Бойченко піднявся на сцену і власноруч увімкнув обидва телевізори.

На екрані сяяв циферблат головного годинника нашої країни. Секундна стрілка невблаганно рухалася по колу й нарешті досягла свого зеніту. Умить вибухунла шалено заповзятим темпом сюїта «Время, вперёд!» композитора Свиридова Георгія Васильовича у виконанні Симфонічного оркестру Держтелерадіо СРСР.  Почалася програма «Час».

Диктор Центрального телебачення Кирилов Ігор Леонідович з почуттям безмежної скорботи  у своєму гранітно-монументальному голосі сповістив усіх нас – робітників і колгоспників, радянських інтелігентів, воїнів доблесної Радянської Армії і Військово-Морського Флоту, усіх трудящих нашої Батьківщини, мільйони людей доброї волі в усіх країнах світу – про тяжку і невідшкодовну втрату…

…Промайнуло двадцять років. Майже як у мушкетерів з д’Артаняном...

За цей час усе прогресивне людство ще двічі дізнавалося  з вуст диктора  Центрального телебачення про те, як припиняли битися серця вірних продовжувачів і керманичів беззавітного служіння великій справі. А незабаром зупинилося серце і нашої великої і могутньої Батьківщини. Принаймні, так спершу всім здалося.

Мені тоді глибоко в серце запали слова молодого кадебіста з кремлівської охорони – мого жорстокого мучителя, що зовнішнім виглядом нагадував актора  Янковського в ролі русявого гестапівця зі старого телесеріалу – слова, які він мені сказав наприкінці нашої пріснопам’ятної зустрічі.

Тому я відтоді мовчав. Мовчав, мовчав, мовчав, був молодцьом, робив усе путьом. Спостерігав, усе на вус намотував. Чекав цікавих часів. І таки дочекався!

Янковський-«гестапівець» – а його справжнього імені-прізвища я так і не дізнався, та й не потрібно воно мені заради власного спокою – наче у воду дивився. Утім, це ж не дивно, бо він служив у серйозних органах. А вони там усе знали наперед, усе контролювали, усе передбачали. Авжеж!

От і цього року його колишній колега, що теж був підполковником запасу КДБ і майстром спорту з бойових мистецтва самбо і дзюдо, став нарешті на чолі нашої багатостраждальної Батьківщини, яка вже вся аж стогне і реве –  так журиться і тужить за втраченими порядком і стабільністю.

Урешті-решт наведе хтось лад після ліберастичного розгардіяшу та гармидеру останніх десятиріч.  Розжене оту огидну катавасію з наших доморощених відщепенців і наклепників та західних спецслужб, що, як та гідра,  розпочали мало-помалу підіймати свої голови й гадючо шипіти, оббріхувати й плюндрувати  всі наші величні досягнення ще відтоді, як навіки припинило битися серце дорогого товариша Брежнєва Леоніда Ілліча.

Отже, я виконував усе справно й кмітливо. Як і обіцяв «гестапівець», я відтоді прожив не тільки відносно довго, але й зажив добре. Казково добре!

Ось тепер керую власним банком. Буцімто, моїм власним банком. Бугога! Baron Münchhausen Bank GmbH. Бу-го-го-го-га!

Роками вже мешкаю на вулиці Банхофштрассе у містечку Цуг у мальовничій і такій рідній мені тепер Швейцарії. Водночас представляю тут інтереси своїх дочірніх підприємств: «Тайгаз»,  «Тундройл» і «Тунгузнєфть».

А свій «червоний пролетар»    уже давно змушений був замінити на більш відповідний моєму теперішньому статусу Brabus Maybach. Щоправда, цей трофейний «німець», чорний і блискучий як смерть (чи радше як гестапівська уніформа на молодому Янковському),  переважно простоює в гаражі, бо місцеві добропорядні бюргери не січуть фішку – тож, коли мені треба десь майнути, аби не дратувати цнотливих обивателів, я позичаю в Галі одного з її «італійців», червону тогорічну Lamborghini чи позаторішню
Ferrari.

Червоний колір, між іншим – це для мене ніби відлуння щемливої ностальгії за радісним радянським життям у столиці нашої великої і могутньої Батьківщини, що окрім червоних мурів Кремля та кумачевого моря на Красній площі, уособлював для мене ще й наш старий і добрий червониий Москвичок-універсал виробництва Автомобільного заводу ім. Ленінського Комсомолу.

До речі, Галя іноді любить покепкувати з мене. Буцімто нарешті мені вдалося таки влаштуватися в житті належним чином. За фахом.

Авжеж, розводжу кабанів. Бугога!

Кінець

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Камаєв Юрій, 30-06-2007

конспект

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Тетяна Мельник, 28-06-2007

Читав, але не читав.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Кока Черкаський, 27-06-2007

Зашвидкий фініш :)

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Ігор Скрипник, 26-06-2007

Барон Мюнхгаузен - історична особа

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Антон Санченко Статус: *Експерт*, 26-06-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.9295129776001 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …