Наодинці з дощем. Жодних свідків. Порожнє місто та мокра ніч не рахується. Хоча ні – ще ж є парасолька (чужа рожева парасолька ) , та вона радше третій зайвий, аніж свідок.
Краплі падають. Цок. Цок. Цок. Краплі розбиваються .
Сирою вулицею іде дівчина. У відвертій сукні – глибоке декольте, оголені плечі,
оголені ноги. Іде на чималеньких підборах, іде повільною рівною ходою. Хоча варто було б прискорити крок – на вулиці ж гроза, дівчино!
- Дівчино, ви звідки? Дівчино, ви куди?
- Вам не страшно самій серед цієї негоди, під цією зливою?
- Ще й в таку пізню годину?
- А ви якась дивна , дівчино!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Дивно , та ти ненавидиш спати в чужих ліжках, просто не виносиш цього. А вони так просили. А вони так благали.
- Ну, куди в таку темряву !
- Ну , куди в таку бурю!
- Залишайся ! у нас так весело!
-У нас так класно!
- У нас пляшка.
- Ще одна. Іще. Іще. Іще.
- От і немає проблем, от і життя налагоджується.
- От і весело, от і класно.
- Навіть ліжко вільне є.
- Покладем . Обігрієм.
- Лишайся.
Ввічливо відмовлялась. Вигадувала невідкладні справи. Переконливо брехала. На правду не вистачало сміливості, сміливості сказати , що ти не хочеш, не можеш і не будеш спати в чужому ліжку. Що спиш лише в своєму, та ще в чиїмось СПАЛА Б, якби …….
Краплі падають. Цок. Цок. Цок. Краплі розбиваються.
Мокрі дерева , поодиноке світло вікон через дощову вуаль – сюрреалістичний пейзаж. Сюрреалістична постать під парасолькою. З- під чорних вій іде сюрреалістичний дощ. Сюрреалістичний вітер зриває краплі з дерев і кидає в обличчя. Дощ усюди.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
- Таки ідеш?
- Як завжди!
- Викликати таксі?
- Я проведу?
- Хоч парасолю візьми.
- Бери – бери. Повернеш якось.
- Не забувай.
- Пиши.
- Дзвони.
- Не пропадай.
Ти б навіки пропала у цю ніч. Пропала б у цей шквал, пропала у цей грім, пропала б у цю зливу. Електричні спалахи розтинають чорне небо навпіл. Ти зовсім не боїшся грози. Найзатишніше місце у світі під твоєю парасолькою. Вже не намагаєшся оминати калюжі – просто ідеш. В замшевих туфлях, які мокрі наскрізь. Ти тримаєш парасолю міцно – міцно , як тримають за руку кохану людину. Так тихо і спокійно не було вже давно.
Краплі падають. Цок. Цок. Цок. Краплі розбиваються.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design