Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 525, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.141.193.158')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Роздуми

ДВОБІЙ

© УТА, 24-11-2005
Вам доводилось колись помічати той стрімкий біг Часу? Він мчить невпинно і впевнено, ніби спортсмен до фінішу. Складається враження, ще мить – і нарешті настане кінець: все завмре, повисне у невагомості, у просторі, як відповідь на складне або життєво важливе запитання. Та збігають секунди, хвилини, години – і все зостається як було. Чи, ні?
Швидкісний потяг Часу спішить назустріч невідомому, незбагненному, залишаючи позаду міфічну історію Давньої Греції та Риму, жорстокість і кровожерливість Середньовіччя, красу епохи Відродження, модерновість ХХ сторіччя. Летить так швидко, аж важко вхопити, помітити, відчути все важливе і прекрасне, що створило для людини і її душі життя.
А за вікном весна...Люди, немов комашки, снують, метушаться, оживають. Намагаються наздогнати Час, а можливо, й перегнати. І за цією нікому не потрібною боротьбою-естафетою вони не помічають, що втрачають набагато важливіше за перемогу...втрачають СЕБЕ.
Людині характерна цікава властивість, а швидше, природна сутність: варто їй схопитися за поручні “скаженого потяга”, як вона враз забуває, ким була до цього. Симбіоз із Часом робить свою справу – людина мутує. Вона нехтує тими, з ким ще вчора обіймалася, говорила про вічну дружбу, забуває про чесність, порядність, стає неспроможною на прекрасні вчинки. Ця людина лише прикривається добрими і безкорисливими намірами та діями, аби ніхто не помітив її дружби з Часом. Вона вбачає себе на гребені хвилі (однак хвилі зникають), девіз її: “Тільки вперед”, вона біжить із попереднього життя, як із Содому і Гоморри. А по правді – втікає від самої себе.
А “товариш” Час мчить собі далі, незважаючи ні на що і ні на кого...Йому немає ніякої різниці до чужих злетів і падінь. Часові просто необхідний біг, рух у невідомість...
27.04.2002

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Відчувається поклик Весни

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Той самий Андрій, 25-11-2005
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.50654411315918 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …