Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 5219, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '52.87.200.112')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Поезія у прзі

Найважливіше в житті - почути

© Анна Єкименко, 11-06-2007
Буду писати тобі білим по білому. Дозволиш? Чуєш дощ за вікном? Я дарую його тобі, відтепер він твій. Якщо захочеш, краплинки будуть цілу ніч розповідати про мої секрети. А зранку ти збиратимеш спогади із очей волошок і думатимеш що все це сон. Ти вип’єш міцної кави, а для мене вона завжди мала присмак гіркоти.
Мені не вистачає тебе, чуєш?
А хочеш я подарую тобі цю ніч і ти залишишся з нею наодинці? Вона співатиме тобі соло, а потім зірки візьмуть інший акорд і буде грати прекрасно симфонія. Ні, не хочеш?
Тоді давай ми з дощем подаруємо тобі веселку. Боїшся опинитися зі мною по різні боки? Ну що ж, тоді лишайся наодинці з павуком, який давно вже плете павутиння на дні твого серця…
Чуєш, дощ розповідає казку про два закохані серця, які довго шукали одне одного. Вони блукали лабіринтами власних доль і нарешті зустрілися. А потім… потім у гості прийшла буденність і з того часу вони вже не можуть з’єднатись.
Чому ти мовчиш? Скільки можна мучити одне одного мовчанням?
Ой, закінчується біле чорнило. Що? Ти кажеш що все одно не вмієш читати слова, які написані білим по білому? Що ж тоді доведеться взяти чорний папір і олівець, може чорне по чорному буде для тебе ближчим?

Хочу написати тобі, але навіщо, якщо ми все одно не чуємо одне одного.
Зараз ти чуєш музику дощу, а я лише його монотонний стукіт по підвіконню. Я взяв у руки олівець, а він чомусь постійно ламається, ще трохи і його серце взагалі закінчиться…
Ти – любиш поезія, а я живу у прозі. Твоя найкраща подруга ніч, а я – жайворонок. В калюжі ти бачиш зорі, а я бруд, то ж про що говорити далі?
Я хочу подарувати тобі себе, а тобі не потрібен такий подарунок, тому що фарби, якими я намальований не надто яскраві і не поєднуються з твоїми. А хіба я винен, що художник був дальтоніком?
Ти говориш про буденність з огидою, але ж від неї не втечеш. На довго ти зможеш заховатися в своєму ілюзорному світі? А потім що? В мене хоч павук живе, а в тебе герані і ті згнили від того, що ти занадто багато часу проводиш з дощем.
Ти кажеш, що я тебе не чую? А ти хоч раз пробувала перервати мовчання?
Якщо ти хочеш – я піду, але з ким ти залишишся? З дощем, який завтра піде шукати кращої долі? З ніччю, яка за кілька годин помре і стане світанком?
Зрозумій одне – мої фарби уже не змінити, і дощ я ніколи не почую, але ти для мене і день і ніч, і сонце і дощ. Покупайте Столик-подставка для ванны в нашей мастерской!
Вибач, заговорився з прірвою, бо ти все одно не чуєш, ти – слухаєш дощ.
  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Найбільше мені подобається щирість...

© Михайло, 15-01-2015

І проникливо, і без шмарклів

© Савур (а був колись Халва), 19-06-2007

Вражає

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Оксана Весняна, 12-06-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.69561314582825 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …