Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51030
Рецензій: 95768

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 51671, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '13.59.36.203')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка для дорослих

Казка

© Меланія, 08-12-2023
- Дозвольте, я сьогодні побуду без обладунків -  я здолав такий нестерпно довгий шлях у них!  - голос Лицаря линув крізь сотню дірочок великого шолома в тому місці, де на обличчі має бути рот.

- Звісно-звісно!  - Сказав Розпорядник Королівського Чаювання і посміхнувся однією зі своїх професійних посмішок.
Королівське Чаювання завжди відбувалося урочисто і велелюдно.
За довгим білосніжним столом, на якому стояли красивенні таці з тістечками та горнятка з чаєм, уже сиділо парканадцять гостей. Стіл був такий довгий, що протилежний його край губився в тумані.
- Дивні у вас обладунки! То хендмейд? "Сам пан склЄпав" так би мовити? - підкручуючи тоненький вус, промовив Серйозний Пан.
- О, хендмейд - це дуже модно в наші дні!  -  верескнула ошатна Пані в мереживі та блискітках і вкинула ще шматочок рафінаду у рот крихітному сріблястому горностаю, що виглянув з її декольте.

Лицар не відповів, бо якраз знімав з голови свій важкий шолом, викутий із  найміцнішого шматка загартованого сплаву ПсевдоМоралі та залізобетонних Обов'язків.
Під шоломом  голова виявилася в рази меншою. Обтягнута тонесенькою шапочкою, сплетеною із найякісніших волокон Головного Болю, голова була неповороткою і трішки квадратною.
- Кажуть, Ви той самий Лицар, який убив велетенського Дракона і взяв на виховання трьох його драконенят?
- поцікавився пишний молодик і сьорбнув чаю.
- О, так це про Вас писали усі газети? - схвильовано прошепотіла нафарбована підстаркувата красуня, ефектно опираючись на зморшкувату руку.
- Так, це я вбив  Дракона, ім'я йому - Сумління.
Драконенят справді залишилось троє. Провина, Огида і Втома. Вони були зовсім крихітні, коли стали сиротами -  і не відступали від мене ні на крок. Вони вважають мене своїм батьком, а Я й досі їх годую. Вони значно підросли! - сказав Лицар, і видобув з-під панцира світлину.
- Ось, погляньте, красунчики, чи не так?
- Які милі!
- Чудові, так би й поцьомала!
- Ммммммм... Тааак...
- Мімімі!
Лицар тим часом стягнув із себе здоровенний панцир, спресований  із стомільйонів Невисловлених Бажань.
Без панцира плечі його здалися вузькими і жалюгідними, а жилаві тонкі руки вже розв'язували шнурівки високих і міцних металевих наколінників. Наколінники були  виготовлені з Терплячості найвищої проби - сліди та подряпини на їхній поверхні внаслідок неодноразового падіння на коліна красномовно свідчили про це.
- А меч! Покажіть нам свій меч! Чоловіки і зброя - це моя слабкість! - затарахкотіла сеньйора, вставна щелепа якої немилосердно клацала при кожному слові.

- Меч? Ось він.
Лицар підняв над головою бутафорського пластикового Меча, з блискіток і орнаменту якого, втім, стікала кров. Схожа на справжню.
Розпорядник Королівського Чаювання постукав довгим пальцем по Мечу і поцікавився:
- Слабкодухість першого гатунку?
- Ображаєте, Марнославство найвищої проби! Гартоване і перевірене!
- Респект! З такою зброєю на будь-яку потвору можна - хоч на неоперену Ідею, хоч на здичавіле Волелюбство!

Раптом усі, хто сиділи за столом, піднялися, як один, а тоді синхронно вклонилися і завмерли у чудернацькій позі.
- Королева!!! - покотилося луною.

Маленький і згорблений чоловічок - а саме таким був Лицар без своїх обладунків, боязко підняв очі.
Перед ним стояла Королева - стара, кістлява жінка в чорному, очниці її були порожні, а картонна корона увінчувала голий череп.

- Лицарю, нарешті ви тут! Багато чула про вас - сказала Королева.
- Слава про Ваші щоденні подвиги тішить моє втомлене серце.
Дозвольте випити з Вами на брудершафт!

Вона підійшла до Лицаря,охопила його голову руками, поглянула в його очі. А тоді розірвала його благеньку грудну клітку і дістала звідти серце - маленький годинниковий механізм.
Між його коліщатками застряг крихітний блідо-блакитний метелик. Він був ще живий і ледь-ледь стріпував крильцями.

- Остання Потаємна Мрія... Ось ти яка... -
пробурмотіла Королева, звільняючи метелика за крильця двома кістлявими пальцями.
Метелик сидів на її долоні і марно намагався злетіти.
- Красивий... Живий... -  пробурмотіла Королева.

І стиснула кулак.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Інра Урум, 12-12-2023
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.83509421348572 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …