Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51030
Рецензій: 95768

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 51654, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.191.202.45')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Іронія

У затінку тутового дерева. І.

© Natalka Myshkevych, 02-12-2023
Хутко збираючи розкидані по кутках речі, Емілі допивала чай із хурмою і давала вказівки подружці, білій пухнастій британці Маші — замести підлогу й помити посуд. Другу подружку, альдабрську черепаху Брукву вона поквапно винесла гуляти до садка. Вивела свого велосипеда з комори й поїхала на роботу.
Як завжди, хвіртку довелося зачиняти старому садовому гному Карлу, із сухим потрісканим обличчям, вилинялим червоним капелюхом і обламаним у давні часи носом. Підкреслено порипуючи і з гучним кректанням дідок дочовгав до паркану, підозріло оглянув вулицю, грюкнув хвірткою та поплентався до будинку пити чай з молоком. Разом з британкою вони ласували варенням із зелених горіхів і обговорювали чергового хлопця Емілі. Останній, на їхню думку, був занадто самовпевненим і зовсім не мав почуття гумору – а цього старий бешкетник Карл не прощав. Тому зараз вони з Машею метикували, як над ним пожартувати.
Жарти, як велося, були простецькими. Коли потенційний зять (так вони називали кавалерів) заходив у хвіртку, Карл завмирав на газоні з усмішкою ідіота на рум’яному обличчі. Та лише нещасний оминав гнома, той щосили волав: «Хальт! Паспортконтроль!». Мало хто наважувався прийти до цієї садиби вдруге. Ображена Емілі вже погрожувала зафарбувати обличчя гнома брунатною фарбою для підлоги. Але довго гніватися на старенького не могла, бо він був таки цікавішим співрозмовником, аніж невдалі залицяльники.
У сусідньому будинку мешкав пінгвін, колишній диригент оперного театру Кребс з дружиною Лейлою. Щонеділі ввечері подружжя в ошатних капелюхах сідало в авто та їхало до театру. Займали іменні місця у першому ряду і віддавались улюбленій розвазі: Кребс підраховував фальшиві ноти в оркестрі, а Лейла у бінокль слідкувала, яка з балерин не змила зелений лак з нігтів або не витягнула пірсинг з губи. Потім про свої спостереження вони зловтішно розповідали швейцарам і зітхали: «В наші часи такого ніколи б не допустили!».
А сьогодні сусіди прийшли грати в карти з Карлом і Бруквою. Маша лише презирливо кривилась з вікна – вона вважала, що виховані британки не мають грати в азартні ігри. За дружньою партією навіть забувся старий конфлікт через тутове дерево, що росло якраз на межі і тому добра половина врожаю поїдалася Бруквою.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

Чай з хурмою??

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© koka cherkaskij, 03-12-2023

Кребсбургер (Брюква з'їла дерево)

На цю рецензію користувачі залишили 8 відгуків
© Каїса ібн аль-Мулаввах ібн Музахім (можна просто Дерек), 02-12-2023

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Інра Урум, 02-12-2023

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Артур Сіренко, 02-12-2023
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.86121010780334 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …