Ти щойно був тут – білий вовняний светр, недбало кинутий на бильце м’якого крісла, ще утримує в собі тепло твого тіла... Твоєї тут присутності...
Отже, я затрималась у часі й просторі на якихось безглуздих 5 хвилин. Пусте... Важливо, що ти щойно був тут і що не пішов у цьому светрі, а залишив... знав, що мені залишив? Та й я не знала. Дарма...
Одягаю твій білий вовняний светр просто на тіло – грію кожну петельку на ньому своєю присутністю, своїми думками.
Овва, у тебе тут гарно. Мабуть, кухня – твоє маленьке королівство, а кімнати – то так, для гостей. Чомусь, саме в кухні мені затишно. І безпечно. Вмикаю собі світло, готую каву і канапки. (Хоч би воліла, аби це робив ти). Светрик твій гріє і трохи поскубує, але то байка.
Тихенько грає радіо. Якась файна радіостанція, – таких тепер мало. Чомусь. Таких, як твій вовняний светрик: блюзові петельки, джазове плетиво. Чому ти живеш так близько до залізничного переїзду? Щоби пити каву і проводжа... А якщо я ненароком поплямую твого светрика чи розтягну на грудях? Все одно. Канапки з паштетом і кружальцями квашених огірків. І твоє мовчання зовсім поруч. І твій светрик... гм... довкола мене. І в ньому я. Сама. У твоїй затишній кухні, де пахне кавою і гомонить пасажирськими поїздами. І на кухонному столику та сама свічка. Ти завше припалював її майстерно, ніби творив над нею якийсь незбагненний ритуал, де двоє втаємничених: ти і я. Ти і свічка. Я і свічка. Відтак знову – ти і я. Ми і свічка. Чи буде нині та свічка втаємниченою? І коли? Нехай...
Ванільний цукор і відсутність новин. Що ще? Стильний обрус на кухонному столі, (наприклад, з мішковини) – і жодної синтетики в думках. А ще, може, надія на те, що у настінному годиннику закінчиться батерейка, і тоді буде все так, як хочу я.
По радіо крутять мою улюблену пісню. І хтось дуже акуратно відчиняє вхідні двері... Невже?
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design