Його називали Тарасій, і називали його так самі близькі і рідні, а я ж при першій нашій зустрічі назвав його Тарасом... Тому все подальше наше спілкування з ним, як правило відбувалось так: (Я)-(Цинічний Реаліст!) щось говорив йому, (Він)-(Фанатичний Романтик!) уважно слухав все те, і з турботою дивився на мене... при цьому, його насмішкуваті темні очі світилися любов’ю і приязню, а на вустах грала легка усмішка хитрого переможця… І шляхетна худорлявість рис його лиця, зачаровували мене своїми чорними вусами та й борідкою, роблячи його схожим на білого офіцера Добровольчої армії... І дивлячись на нього, я практично кожного разу ловив себе на думці: «Де ж ми з ним уже зустрічалися!?..» Але відповіді не було, - моя пам'ять - мовчала.
А він же міг стати добрим кіноактором, і майстерно проживав би життя різноманітних руських дідичів, гетьманських старшин, пасіонарних вождів української нації!.. Його ж манери, і його зовнішність дозволяли йому це зробити, і я уявляю лишень, яким би він був переконливим у тих втіленнях! Б ж у нього не було нічого показного і награного, він завжди презентував свою особу просто і невимушено, весело і жартівливо без жодного позерства і самореклами. В його глибинах вирувало інтенсивне духовне життя, яке мало проявляло себе на фізичному рівні, через це ніхто не міг сказати достомено, що знає Тараса як особистість... Я ж думаю, що він був найкращий серед нас: найчесніший і найчистіший. І це не просто зворот красного письменства, а звичайнісінька буденна істина, яку я осягнув занадто пізно...
З повагою, Валерій Цимбалюк, місто Ковель,12 січня 2023 року
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design