Отто в цю січневу ніч "діставав" мою точку сборки своїм улюбленим словом "шайзе". По правді сказати, він говорив так, як і всі добропорядні німці, тобто суржиком. Мій мозок перекладав його добірну суміш на нашу солов*їну. Виходило не дуже гармонійно, зате екзотично. І тільки "шайзе" залишалося "шайзе", а не гімном, гумусом чи калом. У поляків є "курва", у чехів - "ти воле". Отто любив слова, пов*язані з віддачею. Він не був егоїстом. Фріцем, нациком, п*яничкою - так, а скупим тупим бюргером - ні.
Отто забрів до сну без всяких галантних викрутасів в образі одного з моїх німецьких родичів, що давно чкурнув у Фатерлянд. Може тому, що його теж звуть Отто. Цього разу на ньому не було красивого чорного кітеля. Голий торс, "пивний" живіт, картаті шорти і військові, добре начищен чоботи. Краса.
Він під*їхав на старенькій "Ауді", витягнув з багажника три ящика пива (точно пам*ятаю) і десяток пляшок літрового "Кайзера". В дев*яностих я привозив його до Швайнфурту, але мій рідний брат вилив ту бодягу в раковину з міркувань безпеки - береженого Бог береже.
А "нічний" шваб її "воскресив", помножив на десять і повернув все це добро назад на Батьківщину, щоб пригостити Кенігсфелд. Тут дуже високо цінувалася дружба, заснована на стрімкому падінні вібрацій.
В центрі селища статисти з великим натхненням розкладали столи. Було враження, що біля сільради твориться якесь диво, Творча вистава балету від "пизд....го" режисера обіцяла багато несподіванок. Ідіоти в блискучих лосинах театрально бігали по сцені. Посеред неї бовванів Бахус, обклеєний рекламою радянських столових вин та старомодних цигарок "Верховина". Було важко дихати
Отто почав з того, що облив машину горілкою. Потім витягнув з кишені купюру в сто марок і підпалив. Кинув в авто і почав співати сумного йодлера.
Ауді на фоні Карпат горіло довго і красиво. Статисти радісно відкривали писки і робили вигляд, що підспівують йому. Але буквально за хвилю їх добрий настрій змінився на мінорний.
Отто придумав нову забавлянку, що не сподобалась навіть мені. Він брав "Кайзера" за "горлишко" і пляшку за пляшкою відпускав на волю. З диявольською посмішкою
Настала мертва тиша. На асфальті блискало "зайчиками" розбите шкло, а в порубаних бездушними сокирами горах смерділо самогоном надзвичайно підозрілої якості. Статисти урочисто, тричі, хором крикнули "Шайзе", а я проснувся від страшного сушняка - не від святкування, просто часто сплю з напіввідкритим ротом.
Пішов на кухню, дивлюся - Крися знову скинула на підлогу склянку. Друзки розлетілися по всій підлозі. "Шайзе" - буркнув я собі під носа і пішов надавати наглющій котярі люблячих щиглів. По дорозі передумав. Взяв Крисю на руки. Це вже покарання, бо ця скотиняка такого не любить.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design