Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51003
Рецензій: 95747

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 50616, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.16.70.101')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Від нуля до нуля (життя)

© Арсеній, 11-07-2022
Ми обоє могли доторкнутись неба разом, та нас розділяла банальна причина — паралельні світи перестали бути паралельними. Слово «перестали» треба писати в лапках, звісно ж, бо це лише на перший погляд, адже всі знають, що під теплим шаром води є ще один, холодний, навіть відчувають його кінчиками пальців, та холод іншого змушує гребти все швидше і швидше, тому ти просто пливеш далі, щоби на думки не лишилось часу. Так і тут, але я не буду говорити про те, що ти і так знаєш. Краще згадай, принаймні спробуй — літо дві тисячі сьомого. Тихий літній вечір. Повітря вже не густе, але ще бринить, і десь далеко в кишках Бруківчатого Шляху, який чадить парами, брязкотить цепами, гуркотить колесами легіонерських колісниць, неспішно вуркотить Місто, перетравлюючи липневий день до кінця. В’ється вервечкою річка між присадкуватими стовпчиками будинків, за ними — мости та віадуки, праворуч переливається неоновими вогнями зікурат, увінчаний вежею мобільного зв’язку, а небокрай губиться в тумані і рідких літніх сутінках (хоча би ради цього треба було дістатись так високо). Люд, у різномастих ковпаках, повзає десь внизу, переходячи від ятки до ятки, чути сміх, гупання барабанів Молоха та музику цитол і сталевих гітар, арф і саксофонів, флейт, пральних дошок і мідіпадів; долинають гучні заклики продавця щурів, який десятками голосів розхвалює свій товар, десь поряд, схоже, продають солодку стерильну вату, шоколадки з козячим молоком та морозиво з бузиновим смаком; неподалік від пахучих лип на колах, викладених різнокольоровими кахлями, раз у раз з глухим звуком випускають довгі вогняні язики Пожирачі Вогню; сумна поні біля гасового ліхтаря струшує головою в брунатній шовковій накидці. Звуки ярмарки якийсь час тягнуться за скрипучим чортовим колесом, й, зрештою, поволі помирають, і вже через хвилину чути лише старечий скрип незмазаних коліщат, слабкі удари порожніх кабін об металеві балки і шум вже далекого міста. Зрештою колесо зупиняється, і я, перехилившись через загородку, бачу німе кіно під ногами, барвистий килим з людських тіл, квітучий ліс життя. Можна видихнути і зняти ковпака. Тепер все, я тут навічно. Ця кабінка, поїдена іржею та часом, моя нова й остання оселя. Ти спитаєш, що я тут роблю? Я просто знав, що всьому настане кінець, і ти також це знаєш, завжди знала, тому, нехай і не без остраху, я вирішив не чекати те, що і так трапиться, краще закінчити все тут, у самому череві розваг, щоби в останні хвилини бачити, як під ногами буяє життя. Ти ж теж там була, Ребекко, усе трапилось так само, ну майже так само, і ти також кілька годин дивилась вниз на людей, стоячи на краю будинку на Жуках, нехай це і був не наш світ Тринадцяти Дзеркал, де світи змішуються кожну тридцять третю добу, у тебе нудний земний світ сонячної системи (однієї з них); у тебе все скучно і лінійно… Але ж Місто… Вого вічне, міжчасове; воно подорожує крізь час і навіть між часом (часАми), тому воно — те саме, скрізь і завжди, у всі віки, часи і епохи, як і його люди, котрі ніколи не піднімають догори голови.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Максим Т, 06-08-2022

[ Без назви ]

© Natalka Myshkevych, 02-08-2022

[ Без назви ]

© Данило Чик, 24-07-2022
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0125279426575 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …