На подвір'ї валялася риб'яча шкірка. Лежала. Грілась на сонечку, розімліла, і пахла... Пахла так, що бджоли збивалися з курсу і, трохи причмелені, терміново летіли кохатися з квіточками.
День обіцяв бути нудним - понеділок, ага, більшість мешканців двору розповзлися по роботах.
Пес Бублик вийшов на вулицю, потягнув ніздрями і, висолопивши язика, одразу пішов на запах. Гавкнувши на п'яну бджолу, чітко взяв курс.
Сусідський пес Моцарт - втричі більший за Бублика - підкрадався з другого боку.
Риб'яча шкірка парувала і молекули, які торкалися собачих епітеліїв на шнобелях, обіцяли неземну райську насолоду. Бублик і Моцарт встигли одночасно.
На гвалт, який зчинився, коли квадратна і тверденька голова Булика цілком - як частинка пазла - помістилася в широко відкриту крокодилячу пащу Моцарта, вибігла господиня Бублика. З кружечкою ранкової кави. Голова Бублика скавуліла у пащі Моцарта. Кава парувала. Господинька верещала. Риб'яча шкірка смерділа.
За секунду на широку волохату спину Моцарта була вихлюпнута кава - бо голова Бублика продовжувала сердито скавчати в нетрях голови Моцарта. Нічого не змінилося - шуба Моцарта була міцна і густа - кавовий кипяток був як мертвому припарка. На вереск господиньки Бублика почувся тріск і гуркіт. То впав з дерева господар Моцарта - він рвав вишні на компот. Відро з вишнями відлетіло і гепнуло по лобовому склу припарковану тут же машину Степановича - ще одного сусіда. Ввімкнулася сигналізація.
З-за кущів смородини - за ними починаються грядки - замайоріла войовнича фігура тьоті Орисі з сапою - дружини Степановича.
Сяяло сонце, гуділи бджоли,Моцарт незворушно тримав у роті голову Бублика, Бублик пищав і матюкався, господиня Бублика верещала і наносила точкові удари порожньою порцеляновою кружечкою по волохатій спині Моцарта, з кропиви виповзав сусід - господар Моцарта, сигналізація завивала, відро валялося, розчавлені вишні стікали, ритмічно розмахувала сапою спринтер тьотя Орися, риб'яча шкірка смерділа.
Чи то запах рибячої шкірки сягнув райських порогів, чи то маленька п'єска у дворику наробила гвалту і розбудила Бога, хтозна...
Але раптово вдарив грім і лийнула така злива, що за секунду двір спорожнів.
День уже не був нудним.
- "Шрами прикрашають мужиків" - казав своєму відображенню у калюжі Бублик, коли через три дні біг на побачення з рудою сенбернарихою Джавеліною, що вже чекала його на сусідній вулиці.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design