Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 50207, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '34.229.62.45')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Минаються РОКИ

© Василь Шляхтич, 29-12-2021
На передодні Нового Року, який вже на останній зупинці того, який минає, всіх Вас УКРАЇНЦІ щиро вітаю рідним словом, яке родилося в чужині. Простіть мені, якщо ранить Вас моя мова з ЗАКЕРЗОНСЬКОЇ ЗЕМЛІ. Знаю, що її далеко до тої з княжого Львова, до полтавського співу, до волинського тонесенького звуку. Але повірте мені, що мене розуміють наше батьківське Надсяння і Лемківщина, яким я сію любов до рідного вкраденого Акцією Вісла у сорок сьомому минулого сторіччя. Я наголошую той злочин, бо просять мене, бо кличуть наші предки, яких осиротили з рідного Вони.
Хто вони питають син і доня, питають внуки. Ти говориш їм, або ні про час розлуки з Лемківщиною і Надсянням, і час розпуки, який Карпатами крокує. Хто збагне минулого звуки, хто мій голос почує, зрозуміє, що МИ є тоді і тільки тоді, коли любимо своє…
Незабаром Новий 2022 Рік. У кожного з нас родиться запитання: - яким Він буде? Що принесе людям чесним, мирним і справедливим, а що тим, які блудять? Думками влітаю в Україну, Інтернету сторінками ходжу і знаходжу, що там на НАШОМУ Донбасі знов і знов гинуть не лиш НАШІ, але й ті з ворожої навали, які напали на наш край. Боже, прости, прошу, всім провини, « як і я прощаю винуватцям своїм…». Мрію, що загарбники зрозуміють молитов наших суть і ГЕТЬ підуть з нашої закривавленої, чужої їм землі, з нашої України. Молю Тебе Боже, віджени від нашої границі птиці двоголові, які знов і знов хочуть нашої крові. Дихний в них кадилом Твоєї сили, подих любові. Може й вони теж люди, лишень запутані словом сатани стають перед нашим кордоном, як непрошені ворони, не хочуть війни.
Рік, який минає, знає, як було. В історії напишуть про нього. Рік, який перед тином нашого життя впиши Україно в своє велике Я, а всі ми, як ХРИСТИЯНИ ходімо на МАЙДАНИ свого душевного життя, щоб писати вчинком і мудрими словами БОЖУ ЛЮБОВ для НАШОЇ ДЕРЖАВИ. Україні треба нині ВОЛІ і СЛАВИ. Іди з Богом Україно у той Новий Рік…    

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Максим Т, 30-12-2021

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Аркадій Квітень, 30-12-2021
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.78980803489685 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …