Зима… Морозне повітря зі свистом вривається у легені, тягнучи за собою пелену сірувато - білого сигаретного диму. Розжарена головешка Winston’ а мерехтить у темряві нічного міста, немов далека зоря, надаючи чорно - білому забарвленню паркової зони червонуватого відтінку.
Тихо, спокійно… Лише час від часу чутно, як падають сніжинки на біле покривало вранішнього снігу. Навкруги усе заносить білим: і чорні дерева, і тьмяні лавочки, і брудну потоптану бруківку… Навіть пляшку портвейну, що самотньо стоїть біля кута лавки, невпинно й невблаганно ховає у замет ця імпровізована хуртовина. Не сильними, проте затяжними поривами сіпається вітер, б’ ючи по обличчі чомусь такими гострими сніжними кристалами.
Я впевнений, що надворі дуже холодно. Та, чомусь, мені не чутно цього холоду. Наразі я взагалі мало що відчуваю. Моє тіло наче не мені належить: все затерпло; по шкірі бігають “мурашки”; свідомість разом з думкою відділились від грішного тіла і перебувають десь надто далеко. Все, що зараз можу - на рефлексорному рівні підняти свою важезну, наче зі сталі зроблену руку, дістати цигарку, втиснути її поміж замерзлих губ і підпалити запальничкою.
Тим часом завірюха все додавала обертів, і через дві - три хвилини з великими труднощами можна було розгледіти обриси своїх друзів, які, судячи з побаченого, перебували у повній свідомості та попивали пиво. А вітер крутив, закручував і замітав сніговою хуртовиною усе навкруги. Він то летів з права на ліво, то з ліва на право, то з верху вниз, то з низу вверх; мені в один момент здалося, що то зовсім не вітер крутить сніжинками, а я кручусь у різні боки. Голова моя відкинулась назад, а свідомість і здатність до мислення в цей же час повернулися у мою голову. Я відхилився убік, за спинку лавки, і побачив спочатку “ясні зорі темного неба”, а вже потім, напевно, усе своє меню за цілий день, зрештою, все за вечір - це точно. Не довго чекаючи, мені захотілось на “вертольоті” полетіти у відкритий космос, проте свідомість моя запротестувала і негайно катапультувалась із мозку, із голови, із тіла… Тіло ж моє осунулось трішки вниз, впершись своїм коліном у металевий поручень. Судячи з усього, я відключився.
А сніг неупинно і невблаганно сипав, немов з рогу достатку, залітаючи мені за пазуху, у напіввідкриті очі, в ніс, рот і вуха, перетворюючись на маленькі водяні кульки, які струмочками стікали донизу, піддаючись силі тяжіння. Тіло знаходилось у напівсидячому положенні, та вже кілька десятків хвилин не рухалось.
Наближався ранок...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design