У славному місті Києві, у самий розпал дивної заметі, що її назвали по–дурному Коронавірус 2019-nCoV, або ж пестиво Covid-19, сталася ця штука.
Невеличка горовита вулиця, назву якої тут не говоритиму, щоб, бува, когось не образити необачно, на щастя нікоторим чином не годиться для їзди. А однак гуляти нею, особливо весняними часами, коли усе квітне, вельми приступно. Та й ин–якою порою так само. Забудована ся вулиця самими тільки невисокими хатами, що не усі їх й видно з–поза деревних крон. У одній такій хаті мешкали чоловік й жінка, може й законна пара, а може, як то кажуть, гражданскім браком. Хай там як – брак та й брак. Були вони трохи дивні, але хто не дивний єсть, коли усе знати. Ходили вони удвійці щобудень, ранком кудись, а увечері звідкись. Може вони вчителі, а щоб напевне – незнати–хто, бо ж відлюдькувато жили. Усе, що у їхньому дворі, збудовано давно, ще дядьдко Мітя будував. А вже на днешнє теє вельми на руїну удає. Сад перетворився на гущавник, сарай завалився, паркан ледве стоїть, а проз чагарі до хвіртки доступитися можна хіба рачки. Було б цікаво подивитися, як та парочка онеє робить, але ж не станеш за ними крастися. Віку вони вже похилого й либонь не що міцного здоров’я. Одежа їхня ніби й сливе пристойна, але ж засмальцьована, що воно й здаля видно. Аж тут учинилася ота пошесть, що ви знаєте. Й відтоді ці горопахи пропали. Ані ранком, ані увечері, ані іншої години на люди не показуються! Нібито їм принаймні їсти треба, то мають виходити з дому, але ж ні! Місяць, другий, а тоді вже й пів року збігло – не видко їх! Відвідачі до них й не ходили ніколи, тим–то щось про них знати нізвідки не виходить.
Раз було верталася молодь увечір з прогулянки, та повз тую хату. Аж гуль! Люду на вулиці юрмиться сила силенна! Ще й поліціянти прибули! От молодеча й питає, мовляв, що це коїться? З якого це дива набігло людей, ще й поліції? Хіба вкрали що? Чи може сусіди мали політичну диспуту, та й не домовилися, а тоді одне одному пики натовкли? Хтось одрік, мовляв, ні, усі цілі, а поліціянтів викликали онде тії дві злі бабці, що одна тишком плоховитим бармується, як чорт у болоті, а друга, дочка її, та єсть просто єгипецька мума, себто зла на цілий світ і яриться завжди. Раптом що, вони дораз поліціянтів кличуть. Було, їхні сусіди–цигани мерця ховали, то ці мамуни тут таки мундурових позвали, бо ж їх, бач, гомін іритував. Так от, цей раз поліціянти прибули, бо ці старі заявили, мовляв, «трупний запах доносітся!» То, насправді, сказати б, жах! Люд заюрмився – невже ота пара відлюдьків вже той… вже їх саксаган наспів?! Циганка, що живе через паркан до Жорика (він якраз насупроти відлюдьків мешкає, трохи навкосяк) до нього з питанням приступила:
– Что ета ваняєт?
– Я думал от тєбя, как всєгда! – одмовив Жорік по–простому.
Поки сусіди дружньо спілкувалися, бо ж не щодень стається отака утішна пригода, мундурові усе у дворі й у хаті передивилися, але нікоторого мерця не відшукали.
Маєм сказать, що Жорік, котрий видом схожий з Ален Делоном, як достеменний близнюк, хіба лишень менший на зріст, передніше визвався у помагачі поліціянтам, щоб ті у двір доступилися. Він протеребив тую дерезу чи що б то було, побільшив пролаз, але зарівно мусили стражники з сусіднього двору пробиватися, бо й хвіртка не відкривалася.
Отак, нема мерця! Одні улегшено зітхнули, інші прикро похнюпили носи, що не справдилося… Але за кілька днів (може хтось у телефон похвалився), прибули оті відлюдьки. Виявилося, що мають вони квартирку десь на Борщагівці, й оту заметь у ній пересиджували. І коли той чоловік побачив, як йому порозчистили зарості, то вже так роз’ярився, так розходився, аж край! Матюкався, що на пів вулиці було чути! Мовляв, «кто пасмєл!»
А звідкіль узявся той «трупний запах»? Жорік каже, – То мабуть Діана, моя сусідка, свого мертвого кота їм за паркан укинула, бо здох. А великий був котище!
Отаке, бува, стається у час пошести всесвітньої. Але не тільки. Хтось, вже не хочу й згадувать хто, співав був «Алєн Делон нє пйот адєкалон». Може й правда, бо й Жорік його не п’є, бігма, але навіщось незрідка купує. Що він з нього робить? Ото б знати! Але боюсь спитать. Маю хіба припущення, що ллє він його за паркан, до циганів.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design