Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 494, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.137.218.215')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка

Тридцять 6 і 6.

© Той самий Андрій, 18-11-2005

“Чому його витягують найчастіше? Що, він чимось кращий від нас? Йому значить можна, а нам “ніззя”? Він один хороший а ми всі погані?” В баночці з водою, з написом на лейкопластирі “Чисті термометри” пристрасті вирували. Від чого вода рідко бувала тут холодною.

Ніякий я не особливий,  думав Градусник  просто я ще з юності ніколи не підходив до своєї справи формально. Просто коли я міряю температуру тіла, то дуже хочу щоб дітки швиденько одужували. Я посміхаюся до них, і вони мені довіряють. Діляться своїми радощами і болем, таємницями і теплом. А потім, коли я показую 36,6 вони одужують.
І справді, лікарі-терапевти що давно працюють в дитячій лікарні помітили: якщо цим термометром визначати дітлахам температуру, вони одужують швидко. Але пояснення такому феномену ніхто не шукав. Одужують і добре.
Санітарка не бачила як Галинка не втримала Градусник і як він падав на підлогу. Проте звук розбитого скла, чудово чула. Рішуче і оперативно вона зібрала з лінолеуму друзки та ртуть  те, що було колись точним приладом, і поспішили утилізувати це все, згідно інструкції. І де їй було чути як помираючий Градусник збираючи свої останні сили кричав: “Запишіть, що дівчинка одужала. Чуєте! Скажіть це, благаю, не забудьте сказати. Це важливо, розумієте, вона одужала!!!” І …помер.
Галинка ще довго пробула в лікарні, пізно пішла до школи, пропустила багато шкільного матеріалу. І вчилася досить посередньо.
Скоро забули про чудотворні одужування малечі.
“Діти мають дуже ослаблені організми”  казали люди в білих халатах, з фонендоскопами на шиї. “Статистика показує…” і так далі.
Й справді, незадовільне харчування, погано опалювані квартири, Чорнобиль, різні економічні негаразди, могли цілком бути поясненням поганого здоров’я та поганого медичного обслуговування.

“А чому я? Я минулого разу ходив! Ти сам іди, якщо такий розумний! Мені що больше всєх нада? Я шо, особєнний?”
Вода в баночці з написом “Чисті термометри” знову залишалася теплою. Це був ще один з феноменів тієї лікарні, до якого звикли настільки, що перестали помічати.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

...феноменів...

© bdjoluk,26-12-05, 26-12-2005

Цілком слушне питання.

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© tat, 18-11-2005
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.4000270366669 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …