Може це тільки мене одного. Сподіваюсь, що так, але, вочевидь, ні, не одного мене. Бісить!
Бісять багато речей. Ми дожилися до того, що про це вже не можна і поговорити. І це бісить. Оця уся толерантність. Щоб робити хорошу міну при поганій грі. Щоб підставляти ліву щоку коли б’ють по правій. Щоб чорне не називати чорним, а темно білим. В той же час і біле білим називати зась. А якесь блідо чорне. Не тупий, а альтернативно обдарований. Не чорношкірий – а афроафриканець. А найкрутіше хочете? Не жінка, а менструююча людина. А бабця тоді як? Вже відменструвавша людина? Аааа! Бісить! Врешті, невже не зрозуміло, що своєю толерантністю ми толеруємо зло. А потім дивуємося, звідки в нас такі політики, такі журналісти, такі митники і далі за списком.
Бісять спортсмени. Ні, не «Динамо» Київ, не «Карпати». На цих вже, як то кажуть, зла не вистачає. Спортсмени. Точніше - «спортсмени». Оті що постять фотки з висолопленими язиками. З оцими всіма сучасними штучками: мапами, кілометрами, втраченими калоріями, пульсами. І стандартними оповідями, як було важко, але вони такі вольові, хрін зупиниш, взяли волю в кулак і добігли. Куди ти біжиш? Вдома прибери. Або біля дому. Їсти щось приготуй, шокуй дружину раз в століття. Не хочеш нічого робити, у звільнений від бігу час, скажи щось добре своїй половинці. Не можеш сам придумати: загугль і зазубри напам’ять. І вона тобі так віддячить, що більше бігати не захочеться. Бісять пішоходи! Ті хто бігати не може, але стараються не відставати, хоч якось бути схожим на «спортсменів».
От ніхто ж не постить: я пройшов тест і в мене IQ 200. Ніхто! І це бісить! Це ж або ніхто не пройшов, або вистачає розуму не хвалитися.
До речі. Бісить телевізор. Де хоч одне інтелектуальне шоу? Де якісь програми про історію, про культуру, про музику. Покажіть пенсіонерам і дітям, як користуватися банкоматом. Зате в асортименті: дебільні серіали, туалетний гумор, тупа реклама. Добре що хоч кулінарні програми ще не зникли з екранів. Хоч чомусь корисному нарід навчать. Але все одно – телевізор бісить.
Бісить дружина. Ну, зізнаймося ж – бісить. Дуже інколи. І дуже трішечки. Я ж не настільки безсмертний, щоб сказати, що бісить постійно. Бісить, що максимум, що чоловіки можуть собі дозволити, це «зігнати злість» на тещі. А про дружину – табу! Але от діти!
Як вони бісять! Кажеш їм одне, роблять інше. Просиш вчитися – сидять в соцмережах та ютубі. Просиш займатися спортом – лежать на дивані. Просиш здорове харчування – п’ють колу, жеруть фастфуд. Що з них виросте? В кого вони такі вдалися? От ми в їхні роки! Та ми в їхні роки… Таки так, були не кращими. Але в гаджетах не сиділи. Бо не було їх. Сиділи в книжках. Сиділи в дворах. І перше, і друге, судячи за результатом, не дуже сприяє життєвому успіху. І це бісить!
А бігборди, які народ влучно обізвав бігмордами, як же бісять! Невже нема на що корисне гроші потратити. Невже всі проблеми вирішені? Пенсіонери мають гроші на ліки та комунпослуги? Краще б дерево біля дороги висадили замість тої бігморди. І тоді нехай хваляться: це дерево висадив я, біг морда Петро. Чи ліхтар на тому стовпі повісь, щоб дорогу освітлював. Безпечніше пішоходам буде. І взагалі, про безпеку. Як воно корелюється – сотні бігморд і відволікання уваги водіїв? Невже там якось так спеціально зроблено, що водії не бачать, а бачать тільки пасажири/пішоходи. Аааа! То може тому, ті морди такі огидні, щоб двічі на них було бажання дивитися? Бісить!
І політики, які цілими днями в телевізорах сидять. Тільки переходять з каналу на канал та з токшоу в токшоу. Та сходи на свою роботу. Не хочеш? Піди додому – зроби те що я радив бігунам.
Взагалі – люди бісять! Оті, що сьогодні з тобою приватно жаліються, що «ой як він/вона мені набридли, далі жити разом неможливо, буду розводитися», а завтра в фейсбуці «ой, як я тебе люблю, ой, дякую Богу, що ти в мене є». Хіба так, можна?
А оті рюмсання про погоду! Що то за зима, що нема снігу, нема морозу. От колись були зими! А потім, коли всипле до колін і мороз мінус 20, починається: та скільки можна того снігу, ой як холодно, та де то глобальне потепління? І те саме влітку: спека – погано, просять дощу, впаде дощ: ой, повінь, ой, все змиє, коли вже буде сонце? Бісить!
Мабуть досить уже вам цього усього. Відчуваю, що цей текст також уже вас бісить.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design