Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51029
Рецензій: 95768

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 49306, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.119.107.96')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка для дорослих

Гидкий слиз

© George, 22-02-2021
Всі ці світи були бідними, бо в них не було істинного знання, без якого людство лише зграя безтямних зомбі.


Епілог.
Лаборант увімкнув світло. Це було добре, бо час темнової фази закінчився.
Він відділив із маточної культури грудку слизу і вніс її у чашку Петрі.
Затим помістив зразок у термостат. Штучне освітлення мерехтіло міріадами наносвітлодіодів, що випромінювали у всіх діапазонах визначених дослідом.
Субота – пора відпочити. Лаборант вийшов.
Натомість, у кімнату зайшов Помічник лаборанта.
Він обережно вийняв чашку Петрі. Ватною паличною ретельно прочистив собі у вухах і акуратно доторкнувся до чистої культури.
І настав ранок першого дня.
Щось пішло не так. Чашка Петрі вся наче оплавилася.
Дим та дрібні вогники пронизували матеріал, який наче тлів зсередини.
Лаборант вилаявся. Часу на коректне знищення невдалого матеріалу не було. З хвилини на хвилину мав заглянути Головний. А в нього все просто – розпустить на біомасу.
Лаборант миттю схопив щипцями зразок та вкинув до ексикатора. Швидко приготував новий тест-зразок.
Встиг. Головний навіть не глянув до термостата:
- Як ріст?
- Трохи затримується.
- Температура?
- Нормальна.
- Та де там нормальна. Вища на 5 градусів. Та ви ж все майже стерилізували. Ще день і гаплик. Негайно встановіть нормативні умови….(епітети, метафори, гіперболи)…
Головний вийшов, прихопивши лаборанта.
Настанови дати, так би мовити.
За якийсь час, розчервонілий лаборант прийшов до лабораторії.
Пора знищити залишки не знати чого.
В ексикаторі було пусто.
На коридорі баба Нюра мила підлогу.
- Не треба дякувати, - сказала вона  лаборанту – я ваш непотріб викинула в унітаз. Як вам не соромно, таке гидство розводити…
Лаборант впав у стан хакі.
І настав вечір першого дня.
Помічник лаборанта зайшов у кімніту. Він обережно вийняв чашку Петрі. Ватною паличною дбайливо покрутив у себе в носі  і акуратно доторкнувся до чистої культури.
І настав ранок другого дня.
Експеримент явно пішов шкереберть.
Слиз із нанороботів відхилився від основної програми. Стуктур не утворював, Хаотично клубочився. Почав використовувати матеріал чашки Петрі і будувати якийсь стовп, щоб відкрити чашку. А частина слизу по-сигналу мережі, що видавала керуючі команди, почала тунелювати не тільки поза чашку, але й лабораторію.
Головний інженер проекту мовчки терпів, але коли йому в супі матеріалізувалися грудочки слизу і радісно повідомили «Hello, World» - знищив все особисто. Лаборанта одягнув у спецкостюм і відправив працювати в каналізацію, де розподилися якісь вогненні бактерії. З одного боку це було незле, вони перепалювали всю органіку, що потрапляла зі стоками, а з іншого - час від часу їх треба було охолоджувати та скидати шкідливі гази…а це додаткова ставка не передбачена бюджетом.
І настав вечір другого дня.
Помічник лаборанта зайшов у кімнату. Він обережно вийняв чашку Петрі. Акуратно та щедро тричі плюнув на ватну паличку, як рибак на хробачка і акуратно доторкнувся до чистої культури.
І настав ранок третього дня.
Другий лаборант спробував несміливо зайти до лабораторії. Двері не піддавались. Нарешті перекошені двері вдалось привідкрити.
Лабораторії не існувало. Столи, шафи, підлоги були ніби поїджені шашіллю. А це ж не дерево, а надміцні матеріали! Все було всіяно пористими сотоподібними структурами. Другий лаборант легенько спробував доторкнутися до найближкої. Структура трісніла, а натомість вистрибнуло із десятка дрібних голочок і вкололи 2-го лаборанта. Він рефректорно відмахнувся. І чи не з усіх структур полетіли голки. Деякі вибухали мікровибухами. Лаборант намагався дістатися до щітки із совком.
Та це був не його день.
Голок поменшало, але вони стали значно більшими, сяючи вибухами пекучих кульок, що залишали грибоподібні хмарки.
- Ой пече, - закричав 2-й лаборант вибігаючи із лабораторії.
- Годзилла? Чому вони кричать мені Годзилла?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© , 25-02-2021

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Аркадій Квітень, 24-02-2021

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Данило Чик, 23-02-2021

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Уляна Янко, 23-02-2021

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Богдан Чорний, 22-02-2021

[ Без назви ]

© Інра Урум, 22-02-2021
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.92176604270935 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …