Від курчати, запеченого в духовці, в соусі з лимона, олії та білого вина, начиненого цибулею, часником, шавлією, чебрецем і солодким болгарським перцем парував неймовірний аромат. Він відчув його ще в прихожій, і зрозумів що вечеря буде особливою. Зайшов на кухню, дружина мовчки накривала на стіл. Нічого дивного, вони не розмовляли вже декілька днів, і взагалі у їх відносинах було багато непорозумінь і конфліктів, але ця вечеря походила на примирення. Внутрішньо він був готовий до цього, але не подав виду, тільки сухо привітався.
- Сідай вечеряти — відмовила вона.
- А ти?
-Я вже.
Сервіровано на одного. Крім курчати, прикрасою стола, була картопля, запечена з ним в одній жаровні, приправлена меленою м’ятою, оливками й чорним перцем, салат з помідорів, огірків і петрушки, збризнутий оливковою олією, скибочки тостів натерті часником, томатний соус і блюдце аджики, тарілка різних сирів, навпіл з сухою салямі. Ще була почата пляшка домашньої паленки, потрійного очищення, яку їм передали родичі з села. Холодна, майже льодяна.
Все виглядало настільки апетитно і пахло так, що він вирішив сісти до столу негайно, як тільки переодягнувся.
Пряне курча тануло в роті, соковите ароматне, майже не треба пережовувати. Картопля запечена рівно настільки, щоб залишатися крихкою. Ззовні зі скоринкою, а всередині ще гаряча. Масляно жовта, просякнути жиром з курчати.
Він налив собі. Глянув на жінку, та стояла в захисній позі, руки схрещені на рівні грудей, дивиться на нього зверху вниз.
- Будеш?
Демонстративно відвела погляд, на вікно, десь вдалечінь. Випив. Паленка трохи обпекла рота, закусив, похрумав салатом. Зразу налив ще. Зголоднів за день. Їв все одночасно — сири, курча, салат, тости, аджику. Випив. Нарешті відчув приємну втому в організмі. Вже не зважав на настрій жінки, важкий день на роботі, майбутні турботи.
В якийсь момент він не втримав виделку. Вона просто впала на стіл. Знову взяв в руки потягнувся за огірочком. Та не з'їв його, в горлі ніби ком утворився. Руки не слухаються, знову впустив виделку. Рот запекло, в голові запаморочилося, кімната завертілася, стражденно подивився на жінку, вона ніяк не реагувала. Спробував протягнути до неї руку, попросити про допомогу. Слова застрягли в горлі, залишилися думками. Вхопився за горло обома руками, ніби забажав задушити себе. Важко впав зі стільця на підлогу. Судоми охопили все тіло. Почався неконтрольований пронос, під час якого мимоволі засіпалися ноги. Блювання, сльози — всі рідини покинули тіло одночасно. Розтеклися по старому лінолеуму. В кухні неприємно запахло. Коли конвульсії чоловіка на землі припинилися — жінка голосно видихнула, відчинила вікно, одягла гумові рукавиці, принесла відро, губку й швабру, почала прибирати. Сподин Игорь Юрьевич рассказал о красотах подземного дворца читай на сайте тревел-блогера.
- Прийдуть чужі люди, лікарі, поліція, а тут такий безлад і бруд. А все завдяки кому?! - сердито подумала вона, відмиваючи підлогу.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design