- Ну, шо, ше водочки?
- По сто гра не помішає.
- Я щас.
Хлопець встав з-за столу і пішов до барної стійки.
- І сока візьми, - крикнула йому вслід пишногруда брюнетка.
- Який?
- Любий.
За мить підійшла офіціантка. На підносі стояли чотири чарки і пакет Джаффи.
- Давай за нас, - не довго думаючи сказав короткострижений, що повернувся разом з офіціанткою.
- Ахуєнний тост. Главне оригінальний, - хмуро мовив його дружбан.
- Ми тости придумувать чи пить прийшли, - заступилась за „оратора” брюнетка. Чарки вдарились, частина „вогняної води” впала на стіл, решта потекла горлянками.
- Повторим?
- Сань, ти якийсь алкаш.
- Нель, не хоч – не пий.
Блондинка невдоволено фиркнула, та нічого не відповіла.
- Інка, ти будеш?
Брюнетка похитала головою.
- Так може бутилку на двох візьмем?
- Давай.
Розносити цих двох по домівках не входило в плани Інни (так вона тут назвалась), а на власні ноги вони вже й зараз ледве піднімуться. Треба закінчувати пиятику.
- Сань, - прошепотіла вона на вухо, аби не чули інші, - а родаки твої в Москві?
- Ага, і ше пів года будуть.
- А фільми в тебе на компі якісь є?
- Весь вінт забитий.
- Комєдії є?
- Є. А шо?
- Може підем до тебе, подивимось шось.
Хлопець поклав руку їй на коліно.
- Дєтский сад, - промовила вона і перетягнула долоню сантиметрів на двадцять вище.
„Нада було юпку надіть”, - подумала вона.
Хлопець розмірковував недовго.
- Ладно, Сєрий, Неля, давайте. Ми вже підем. В другий раз нажремся.
- А ви куда? – поцікавилась Неля.
- Підем фільм якийсь на компі повтикаєм.
В цей момент увагу всього залу привернули двоє чоловіків років тридцяти, що увійшли до бару. Обоє за метр-дев’яносто зросту, в шкіряних куртках і світло синіх джинсах, золоте волосся спадало на плечі, доповнювали картину блакитні очі. Схожі наче близнюки, лише обличчя дещо різнились.
Побачивши їх Інна зблідла яка крейда:
- Хай омине мене чаша сія, - прошепотіли тремтячі вуста.
Ніхто за столом не помітив її стану.
- Шо за клоуни? – риторично запитав Сєрий.
- Підари якісь, - голосно, так щоб вони почули, пояснив Саня.
Та новоприбулі й не думали ображатись. Вони сіли за столиком навпроти четвірки і безсоромно розглядали Інну.
- Ти куда дивися, урод! – не примусив довго чекати реакції Саня.
Не відводячи очей від дівчини блондин мовив:
- Пішли звідси. Розмова є.
- Ну ти, сука, попав! Пацани, - крикнув він компанії за столом в кутку зали, - до нас ці рокери доєбались, не поможите?
Шестеро чоловік переглянулись між собою.
- Харашо, Сань. Вийдем побазарим з цими.
Та раптом підвелась Інна. Брюнетка поклала руку на плече хлопцю і з вуст зірвалось ледь чутне: „Я сама”.
- Тоєсть? Ми щас цих уродів!..
- Забудь! – вона клацнула пальцями, і ні на неї, ні на „рокерів” уваги більше ніхто не звертав. Неля, Саня і Сєрий спокійно балакали, наче з ними нікого й не було.
Вийшовши на свіже повітря дівчина відчула прохолодний осінній вітер, поглянула на яскраві зорі й обернулась до нових супутників.
- Ми довго тебе шукали, Іонно.
- Знайшли. А тепер доженіть!
Повітря навпроти неї задрижало, вона стрибнула в нього і вмить щезла.
- Помітив куди втекла?
- Так, у Вогненну Пустелю.
- Вирішила битись у рідних землям? Чудово!
Тільки пісок. Куди не поглянь розпечений пісок і нічого більше. В цій пустелі вже давно ніхто не жив, ані люди, ані звірі. Не було тут жодної ящірки, комахи, чи вірусу. Нікого. Лише пісок і вогонь. Палало небо, неначе хтось полив його бензином.
Дев’ятнадцятирічна дівчина Інна перетворилась на Іонну. Вона зависла в повітрі з мечем в руці, а за спиною здіймались крила. Замість джинсів і светрика – корсет й грубі полотняні штани, замість високих підборів – чоботи середньовічного воїна.
Незабаром з’явились тут і «рокери». З хрестами на щитах, залізних нагрудниках і з довгими мечами. За їхніми спинами також були крила, але не такі як в Іонни. В них вони були вкриті білим пір’ям, її ж нагадували крила доісторичного птеродактиля – кістки перетягнені шкірою.
- Готова померти?
- Двоє хлопчиків напали на беззахисну дівчинку. І не соромно? – вона сміялась, намагаючись приховати страх.
- Ти породження зла і сьогодні підеш у небуття!
- Я відправлю туди двох тупих ангелів!
На цьому словесна битва закінчилась, далі говорили мечі.
Пернаті пішли в атаку, намагаючись бити Іонну з різних сторін. Але в той момент коли їхні мечі мали пробити її з обох боків, вона стрімко полетіла вгору і ангели ледве не вдарили один одного.
«В них не лише однотипні обличчя, але й думки», - епізодична перемога надала їй впевненості.
Іонна летіла вгору, доки вогненне небо не почало обпалювати її шкіру. Чекати супротивників довелось не довго, вони знову наступали з різних сторін. Відбити одночасну атаку буде надто складно, а підніматись далі немає куди. Тому вона вирішила напасти перша, кинувшись коршуном на того, що летів з права. Він відбив мечем її перший випад і захистився щитом від другого. Інший ангел спробував вдарити в спину, та Іонна відхилилась вбік і залізне лезо розрізало повітря.
Надалі вона була обережнішою, стрілою літала в різні сторони, контратакуючи пернатих, коли вони розділялись, та другий весь час допомагав, і їй знову доводилось відступати. Іонна сподівалась, що нестерпна спека виснажить ангелів, але з часом її шкіра почервоніла, і річками стікав піт, нестерпно хотілось пити, а ось ангелам, схоже, байдуже. Довго їй тут не протриматись, треба спускатись.
Іонна склала крила і каменем полетіла вниз. Та падаючи вона озирнулась й помітила, що один з ангелів суттєво відстав від іншого. Найкраща можливість, аби зрівняти чисельність сторін! Вона розвернулась і перейшла в наступ. Схрестились мечі. Вони падали вниз і від ударів розлітались іскри. Нарешті, ставши на тверду поверхню, дівчина побачила, що блондин тримає щит надто низько і, відбивши його випад, вдарила кулаком лівої руки в щелепу. Ангел на якусь мить втратив рівновагу, і секунди його розгубленості вистачило аби пробити мечем тіло наскрізь, не допоміг навіть нагрудник.
- Прощавай, - широко всміхаючись промовила дівчина.
Та радість вмить щезла, коли з рани не витекло жодної краплини крові.
- Невже татко не розповідав тобі, що ангела неможливо вбити? – спокійним голосом сказав «поранений».
І одразу важкий ефес вдарив її в голову. Бризнула кров й Іонна повалилась на розпечений пісок. Підлетів другий ангел і важким чоботом наступив їй на шию.
- Допоможи, - прохрипіла вона.
Струмком по обличчю стікала кров. Хотілось пити. Хотілось холодного душу, зоряного неба, ранкового сонця, першого снігу... Іонна хотіла жити.
- Допоможи, - ще раз ледь чутно мовила вона.
- Ти не потрапиш ні до раю, ні до пекла, ти не переродишся і не станеш привидом. Твоя чорна душа просто розчиниться у небутті, бо ти не людина і не ангел, а потворна суміш, - тримаючи меч над її грудьми говорив «поранений», ще не витягнувши залізо зі свого тіла.
В наступну мить сталь пробила її серце.
- Навіщо ти мене покинув? - зірвались з вуст останні слова.
Він йшов опустивши очі донизу в оточенні десятка ефрітів, створених ним смертних створінь, що в бою не поступались ангелам. Довгі пазурі, роги і вічно оголені мечі – ефріти завжди готові захищати свого хазяїна.
Він дивився на свої руки – червоні в шрамах і з чорними нігтями. Він давно не бачив свого обличчя, адже дзеркала розлітались на дрібні частки, не витримуючи його потворності. Доповнювали «красу» закручені баранячі роги і запах сірки, який завжди його супроводжував. Це зробили з ним ангели, за допомогою могутніх заклять, аби люди жахались його і він не міг з ними говорити.
А колись він був одним із них – блондин з довгим волоссям і благородним обличчям. Але подивившись на одноманітне існування людей він показав їм, що в світі є різні шляхи, і кожен може обрати свій. І не його вина в тому, що вони почали вбивати і грабувати, боятись і ненавидіти. Але його заслуга в тому, що вони навчились творити і любити.
Проте, після цього його зненавиділи ангели, звинувативши у людських стражданнях. Вбити його неможливо, але не воювати з ним вони не могли. І ось тепер зуміли вдарити в больову точку.
Його дочка, народжена від римської повії в сотому році нової ери, довго жила в палаці посеред цієї пустелі під надійною охороною ефрітів. Але обрала свій шлях і втекла до світу людей. Колись її мали знайти...
Він присів біля її бездиханного тіла і зрозумів, що вже давно не ангел. Ангели не вміють плакати...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design