Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 48960, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.117.81.240')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

ВОНО Ж В НАС, ВСЕРЕДИНІ, ОТ ЙОМУ Й ЛЕГКО НАС ЗВОРУШИТИ

© Михайло, 16-11-2020
Де він на мою голову взявся, той Петруччо, - дай та дай... Таке ото, як казала сусідка баба Мотя, «св’яте та бозе», все він на біблейські теми фейсбучить. Зараз от про продаж Йосипа братами розвівся.
Ну, я не втримався та згадав в коменті, - була колись розмова, серйозний був мужик, але також Біблію полюбляв. То якось розчулився й каже: «Знаєш, я не раз читав П’ятикнижжя, а от це місце, про продаж Йосипа, кожного разу, як читаю, серце стискується... Не можу».
Ну згадав я, то й згадав. А Петя цей як ухопився, напиши та й напиши, каже, про внутрішній сенс цього, чому так зворушує людей. От же причепа...
Хотів було відбутися жартом, але тим часом в голові почало щось сбиратися до купи, і от така конструкція вийшла.

Дійсно, чому це місце в П’ятикнижжі так іноді зворушує людей?
Ми постійно продаємо саме те, що є найдорожчим в нашому житті. Це є нашим повсякденним заняттям, кожну хвилину і навіть секунду. Чим би не займалася людина, - вона не займається найважливішим в своєму житті.

І вкорочує нам життя, і тримає нас у постійній депресії саме те, що десь всередині ми відчуваєму цю нашу зраду. Ну, не ми, а наша внутрішня «справжня людина».
Найголовніше в житті, - воно як той Йосип біблейський, каже – ти переді мною повинен схилитися, воно ябедничає на нас і обмовляє, де б ми не ходили і щоб ми не робили. То ж ми, постійно займаючись чимось щоденним та «насущним», кидаємо його, щоб очі не муляло, в чорну яму.

А потім, коли приходить якийсь караван нагальних справ, ми продаємо його, це наше внутрішнє призначення. Продаємо з задоволенням, мстиво, - і задешево. Тому що ось, нарешті, прийшло виправдання, чому ми його не хочемо бачити, й думати не бажаємо про цього капосника.
Адже ж цілий караван справ! І ми, продавши наше найдорожче, продовжуємо торгуватися з цим караваном, оборудки, те-се... Потім цей караван знімається та і йде собі десь за обрій. Його вже немає, і він, хвала Богові, забрав із собою це докучливе відчуття, що ми не займаємося тим, що є найголовнішим в нашому житті.

Ми увесь час тільки й займаємося тим, що продаємо найдорожче в нашому житті. За безцінь. Але при цьому десь внутрішньо ми це відчуваємо і десь глибоко всередині воно нам болить.
Тому це біблейське оповідання про продаж братами Йосипа, - найбільш зворушливе в усьому П’ятикнижжі. Воно в нас постійно всередині, тому легко йому нас зворушити.

https://www.facebook.com/yak.ce.bude.ukrainskoyu/photos/a.106811020935656/179643503652407/

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.86936020851135 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …