Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 48842, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.87.209.162')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка для всієї родини

Казка на ніч. Історії героїв

© Олексій, 29-09-2020
Внучка
Внучка була з перших днів оточена батьківською турботою. Росла дівчинка доброю, чуйною, чесною, і була відмінницею, спортсменкою, активісткою, цікавилась всім що є на світі.
Внучка любила приїздити до Діда і Баби бо у них завжди були відповіді на її запитання.

Дід і Баба зустріч

Дід і Баба перший раз зустрілись на другому курсі Київського політехнічного інституту коли в десятці кращих студентів отримали грамоти за перший курс навчання. Другий раз вони зустрілись на наступний день у бібліотеці, зав’язалась розмова і понеслось. Оговтались вони перед випуском і час розлуки налякав їх, вони пообіцяли одне одному що йтимуть разом по життю. Так їх і забрали обох в щойно створену лабораторію перспективних розробок. Через два роки у них народилась донька, ще через п’ять вони стали одними з наймолодших вчених країни, ще через чотири самі керували лабораторією і визначали перспективні напрямки в науці. А ще через два з’явились перші сімейні проблеми. Донька мала все чого може бажати дитина окрім батьківської турботи. Бо батьки завжди були зайняті питаннями які вирішують долю країни і планети. Проаналізувавши ситуацію в сім’ї Дід і Баба почали використовувати свої вихідні, частину обов’язків переклали на свого замісника, та було вже трохи запізно. Донька відчувала що вона у батьків не на першому місці (хоча це було не так). Ситуація трохи розрадилась коли їх донька поступила до вузу на психолога, вони змогли нарешті спокійно попрацювати.
Замісник спеціалізувався на електриці, квантових переходах, поляризації, кристалізації речовини у магнітному полі, і вів також власні проекти.
Одного разу замісник вирушаючи в довгострокову експедицію попросив Діда і Бабу проаналізувати його роботу (теорію) і провести деякі досліди і розрахунки. Виконавши прохання свого зама Дід і Баба побачили що зробили дуже корисне і водночас небезпечне відкриття. Вони злякались за долю планети, зфальсифікували результати, забрали відкриття і пішли на пенсію.
Коли повернувся зам то почав вимагати пояснення, створив слідчу комісію,загалом був дуже розлючений.
Діду і Бабі довелось задіяти свої зв’язки з міністерства щоб зам’яти справу. Та цим все не закінчилось, це був початок їхніх пригод, у які була втягнута вся сім’я.

Донька

Маленька дівчинка жила в садочку санаторного типу і поки не пішла в школу навіть не здогадувалась що є сімї в яких батьки бачаться з дітьми кожен день і по багато годин. Вже в середній школі почала пропонувати батькам різні варіанти щоб частіше бачитись, в старшій намагалась непомітно пробратись до батьків на роботу. Потім вступила до вузу на психолога, зустріла свого коханого, закінчила вуз, вийшла заміж, народила доньку і працює сімейним психологом у власній фірмі.

Зам

Зам Діда і Баби був хорошим і чесним чоловіком. Все виконував без заперечень. Але він був людиною системи, він вірив що виконуючи свою роботу добросовісно чинить правильно і не замислювався що вищестоячі чиновники можуть використати його в своїх недобрих цілях. Йому можна було досить легко навіяти якусь думку і він сам починав її палко відстоювати.
Так і сталось Заму сказали що Дід і Баба іноземні шпигуни і викрали супер технологію ідея якої на лежить йому ж.
Тільки зам не знав що той хто маніпулював ним і був іноземним шпигуном який хотів отримати цю саму технологію.

Зять Діда і Баби

Доньку Діда і Баби постійно охороняли як дитину важливих вчених. Коли вона вступила до вузу то до її групи був зарахований дев’ятнадцятирічний спецагент для охорони. Донька і спецагент потоваришували закохались і одружились. Звичайно не обійшлося без перешкод. Але як кажуть щире кохання все переможе.
  
Колобок

Колобок з'явився після того як тісто замісили на яйці Курочки Ряби. Після випікання і внутрішніх метаморфоз він ожив. Колобок відчував перепади температури та доторки. Звуки Колобок розцінював як легенькі приємні торкання. Згодом він навчився бачити навколишній світ видаючи звуки і сприймаючи відлуння.

Курочка Ряба

Курочка Ряба – генетично модифікована та штучно виведена порода курей спеціально для того щоб нести яйця із золотою шкаралупою. Ген взято від залізного молюска (Crysomallon squamiferum).  Курка живе і харчується як звичайна курка з тією відмінністю що несе яйця дуже рідко. Коли кількість золота в організмі досягає достатнього рівня, курка зносить яйце із золотою шкаралупою.
Іще одна надзвичайна особливість полягає в тому що для забезпечення даного способу вченим довелося збільшити мозок курки на декілька відсотків і створити центр який регулював роботу процесу золото переробки. Це призвело до того що вміст самого яйця теж був незвичайний. Якщо на такому яйці замісити тісто і випекти то воно оживає – так вийшов колобок.

Мілдред

Мілдред це творіння Діда і Баби – складається в основному з глини. Може приймати будь-яку форму. По розумовому розвитку нагадує малу дитину. Перший раз постав у вигляді розгалуженого коріння та молодого пагона який тягнувся до дідового пальця. Баба назвала його в той момент – Милоє древо, потім назва видозмінилась у Мілдред та так і залишилась.
Коли Дід і Баба переїхали в село то забрали маленьку грудочку багнюки і випустили у ставок біля своєї хати, там на березі Мілдред і жив. Згодом Дід прокопав від ставка траншею аж до вікна, так Мілдред міг заглядати у вікно.
Дід з Бабою і не здогадувались що ця на перший погляд проста істота мала незвичайні можливості.

Ріпка

Одного разу у Діда і Баби виникла суперечка. Дід хотів дати Бабі пораду в результаті чого дізнався куди труба йти і що робити. Після цього Дід вирішив показати Бабі що він також щось розуміє в рослинах і посадив ріпку. Провів з нею деякі маніпуляції і виросла ріпка велика превелика.
Коли ріпку витягували трапилась смішна історія. Внучка захотіла сфотографувати як вони витягуватимуть ріпку і увімкнула функцію фото сесія, в цей момент Дід глянув на ріпку і сказав: ого яка , на всіх вистачить. Це почули собака, кіт і мишка та зраділи що Дід і з ними поділиться й вирішили допомогти. І якраз коли фотоапарат почав фотографувати то всі разом ухватились і почали тягнути.

Рукавичка

Рукавичка іще одна геніальна розробка Діда і Баби. Суть полягає в тому що матеріал рукавички може сильно розтягуватись, без втрати міцності та теплопровідності. Рукавичку можна використовувати як спальний мішок. Тому не дивно що в неї влізло так багато звірів.

Солом’яний бичок

Коли Дід дізнався що за ними спостерігають та імовірно здійснять напад щоб заволодіти відкриттям то створив Солом’яного бичка для захисту своєї сім’ї. Солом’яний бичок був не єдиним видом захисту , але саме він спрацював.
Задумувався бичок як іграшка подарунок для Онучки, та Дід зробив його настільки технологічним що бичок міг виконувати силу – силенну різних функцій.









Дід і Баба
Основна ідея – об’єднати п’ять казок: Курочка Ряба, Солом’яний  бичок, Колобок, Ріпка, Рукавичка. Дід і Баба головні персонажі. Історія починається коли вони виходять на пенсію.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.7274649143219 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …