Жінка мила посуд. Це було давно, дуже давно. У ту давнину посуд мили в умивальниках, та неодмінно всі умивальники були емальовані й розфарбовані ззовні в неприємно ядучий зелений або ж трішечки лагідніший темно-синій колір. Біля гарної, впевненої у собі жінки, не відходячи ані на крок, стояло світленьке шмаркате хлопченя років чотирьох - худеньке та дрібоньке, як та стеблиночка, яку в полі з гуркотом блискавок та злив гне могутній літній вітер, у туманний осінній ранок безжально холоне та хилить першим морозним диханням зрадливий осінній протяг, і навіть тепле та вогке, сповнене надії та цілющого оновлення весняне дихання землі заставляє незрозуміло хвилюватися та боязко тремтіти. Хлопчик дуже часто хворів, та як би й не хворів, усе одно б ані трохи не поправився, але лишався би й надалі худеньким та дрібним - таким вже слабким та кволим народився він на світ. От і тепер, після чергової хвороби, хлопченя, нещасне та безсиле, стояло коло гарної, впевненої у собі жінки — своєї мами.
Вона вправно поралася з посудом та час од часу поглядала на свого синочка. І стільки тепла та любові, безмежної материнської любові було в погляді її карих очей, що зрівнятися з ним, з отим теплом, з отим світлом і теплом її погляду не може ніщо на світі.
— Ти мій лебедик білесенький, — посміхнулася та з лагідною ніжністю вимовила мама. Що може бути сильнішим, що може бути непохитно відданішим за оту безкорисну материнську любов.
Хлопченя було ще мале, але відчувало, але вірило в цю безмежність материнського милування. Й воно собі хотіло якось висловити подяку та любов, любов маленького серденя до своєї нені, і воно собі хотіло сказати щось значущо щире та безмежно чисте:
— А ти... а ти... а ти мій сніжок сніжесенький!— радісний своєю здогадливістю випалив він до своєї гарної, чорнобривої мами.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design