Брехня вже давно, підступно, заповзла нам за комір, в’їлася в наші душі, а тому, останнім часом, розмірковуючи над феноменом виборів претендента на володаря Булави, постійно натикаєшся на біблейську заповідь: «Не створи собі кумира», бо політика, а саме передвиборча агітація, базується на створені політтехнологами брехливості сугестивної віри в нового кумира нації. Адже віра базується не на реальній субстанції об’єктивної реальності, а на монізме релігійного вчення. Тоді стає зрозуміло, що політика, як і релігія, базується не на науковому підґрунті, а на теології (віру в божественне начало). Ось тому електорат вірить не розумом, а сподіванням на здійснення бажаного благословення (світлого майбутнього) від нової влади, бо, як відомо з релігійного вчення, «кожна влада від бога», це і є не що інше як психічне зараження. Народу кажуть – він вірить, вірить банальним словам, вірить людям, а не їх справам, хоча підсвідомо знає, що все сказане перед виборами – нездійсненне. А тому вибраному, як месії, потрібно завчасно вознестися на небеса аби залишитися назавжди святим перед своїм електоратом. Насправді ж віра виборців, як мара сугестивності, зникає відразу, коли закінчується пропаганда. Відразу починається усвідомлення нездійсненність передвиборчих обіцянок, і стає зрозумілим, що «кінець епохи бідності» дається лише невтомною працею, а «війна закінчується» не коли «перестанемо стріляти», а при поразці чи перемозі. І нарешті: весь ідіотизм гри слів: «ми всі президенти» – виводить нас із прострації сугестивного колективного психозу на сублімативне мислення вимушеної обсервації.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design