Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50987
Рецензій: 95729

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 48146, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.191.254.0')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Про книжки. (7)

© Мар'ян Кіхно, 26-01-2020

"Чому ж ти такий... старий?" - як той каже в Despicable Me.
Why are you so OLD?
Ото нема куди вже дітися.
***
Колись-то (блін) (усі майже) книгарні мали чітку (одну) структуру та послідовність (ні добру, ні погану, об"єктивно невтральну, цементовано байдужу - ви ж не гадаєте, що вдих у легені відокремлений од видиху?).
Побудова ця була така.
Ви входите до книгарні.
Ви входите швидко й енергійно та спрямовано (углиб).
Коло дверей лежить обов"язково гора (ідеологічного) сміття. Ви проминаєте її, свідомо її віднявши від загальної маси, помітивши та вирізнивши вже напівсвідомо, як вас було колись-то навчено в найперших суто сухих уроках арифметики - операція від"ємности. Книгарня це книжки - мінус гора (камуністічєскаво) сміття, яку ніколи ніхто не читав - не читає - та не буде читати.
Ми проминули гору гівна й опинилися межи книжок (якщо у вас є на те бажання).
Тепер.
Уперед.
Рухаємося далі.
"Книжки" не мають значення по собі. Натомість вони всі розподіляються на "рубрики". Перша - то велетенська "російська література". Вона складається з нікому не відомих придурків, які пишуть хєрню ні про що. Друга - то велика "українська література". Вона складається з переповторення російських нікому не відомих придурків, які пишуть хєрню ні про що українською. Далі є відділ "технічної" літератури, де інколи щось можна знайти. Далі є дитяча література - але якщо ти доросліший за 3 роки, в тобі виникає смертна сліпа пляма...
***
Пляма, сліпа та смертна, виникає завжди. Книгарня - це є та пляма взагалі.
Стандартно вважається, що радянський народ - найбільше був читучий на світі. То не так. Наскільки я бачу.
Зайшовши до книгарні, ти вперто рушаєш до найглибшого стелажу - і від нього потрошечки рухаєшся назад, не маючи найменшої надії (це смішно) знайти щось "нове".
***
Все, що було "нове" та "інакше", виникало інакше та з іншого.
Господи-боже-ти-мій, ми їхали з Москви в Київ, а я читав у вагоні "Фаетів" Казанцева та відчував, що все перевертається догори дригом, і все це свіже та нечуване.
Хай би мені чорти, на той час і "Козетта" Гюго мені здавалась еротичною межею, мда...
Why are you so OLD?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

а зараз у книгарнях ще гірше

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© koka cherkaskij, 15-09-2023
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.2547769546509 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …