Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47995, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.117.158.47')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Жіноча проза

Жіноча доля. Хто її розкаже?

© Неля Мостіпан, 19-12-2019
4 частина.

- Господь посилає людям тільки посильні випробування.Іди доню з миром та з богом у серці - віщав батюшка.Марійка вийшла за поріг храму, перехрестилась і попрямувала.....
У дім до свекрухи.Дорогою готувалась до розмови з нею, адже розуміла, що всі біди в сім'ї з її подачі.
- Мамо, в нас буде дівчинка, Тетянкою плануємо назвати, в  честь Вас!
Жінка аж отетеріла від несподіванки.
- Пробачте мене, мамо! Можливо не завжди була Вам хорошою невісткою.Хочу порозумітись з Вами- вела далі Марійка.
Свекруха залилась слізьми:
- Це ти мене  дочко ,пробач !
- Завинила я перед тобою.Все немогла тобі пробачити ,що прийшла в дім без посагу!
- Все надіялась, що Максим покине тебе, таку безталанну. Я ж мріяла про іншу невістку, Валентину. Їхня сім'я он за городами живе.Вони люди заможні, думала, що й моєму синові щось перепаде, вже не буде бідувати.Але він обрав тебе, а Валентина також незабаром заміж вийшла за хлопця з нашого села.Та як виявилось, недовго те щастя тривало.Той хлопець вже вдома , розлучились вже вони.Люди розповідають, що гульвісою виявилась та дівка .Все по барах та клубах час проводила,- вони ж в столиці проживали.А то зачастила по заграничних курортах , і вже звідти іноземця привезла- чорного! То відразу законного чоловіка і кишнула .Оце б така доля і мого б Максимка могла застати.Так що попустило вже мене, не хочу чужих статків.
Порозумілись жінки, і запанував в сім'ї мир та спокій.Свекри ще й корову для молодят придбали, щоб діткам завжди молочко свіженьке було.
  Влітку Марійка народила здоровеньку дівчинку, як і планували Тетянкою назвали.
Круглолиця, з блакитними оченятами і кучериками на голівці, ну справжнє Янголя!
Тішились всі та ростили дівчаток.Юлечка вже на осінь до школи пішла, а чоловік роботу  хорошу знайшов.
   За сімейними клопотами промайнула осінь та зима, та щось нездужалось молодій жінці.Вирішила до лікарні звернутись.
Там одразу і залишили, терміново була потрібна операція.І от за 3 дні вона ще зовсім квола -вдома, бо чоловік знову взявся за своє - пиятику!
Коли проспався знову з друзями пішов до шинку, ніякі вмовляння ні матері ні дружини не допомогли.
А опівночі ,страшна звістка сколихнула сім'ю- Максима більше немає ...
Повертався з товаришем додому, обоє ледь на ногах тримались, йшли по дорозі, хитаючись та падаючи.Невгледіли небезпеки, обох збила вантажівка.
Максима- насмерть, товариша із численними пошкодженнями до лікарні забрали ,невідомо чи виживе.

Чорною хусткою став для Марії кожний день весни...літа  та осені...
ЯК ДАЛІ ЖИТИ ЖІНКА НЕЗНАЛА...

( далі буде...)

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.82836198806763 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …