Зібралися якось миші та щурі на раду, що то
за життя у них таке нікчемне, ніхто їх не любить, ніхто не приголубить.Що за люди, що за народ ?!Або чобіт навздогін кинуть,або віником ,як вперіщать!!! А жінки верещать так, що вуха закладає!!!
От у котів, ото життя!!!
Їж, спи досхочу!!! Їх ще й до оселі люди самі запрошують.А вони вже, як зайдуть, то вже у них : ВСЕ ВКЛЮЧНО!!! Всі послуги від господарів: повний релакс, ще й холодильник до їх послуг.Господарі ще й сердяться, якщо коти не все частування поїли.Ото б нам таке життя!!! На цьому й порішили.
Прийшли миші та щурі до Бога з проханням- вимогою:
- Не бажаємо бути щурами- хочемо бути котами!!! Посміхнувся Бог на те:
- Ну що ж, нехай буде по вашому
І розбіглися миші- коти на всі сторони світу.
Та виявилося ,що і в котів життя не з медом: хлопці- хулігани причеплять до хвоста бляшанку, щоб тарабанила та полохала всих. Та й люди не всі доброзичливо відносились, то завезуть десь на узбіччя викинуть, то їсти не діждеся.А собаки- вовкодави, -геть життя нестало від них.
Все !!! вирішили миші - Будемо псами!!!
Псами, так псами,- посміхнувся Бог, і розбіглась собача зграя по всих усюдах.
Та й тут непереливки, ніхто небажає брати додому псів -безхатьків. Блохи закушували, холоди зимові допікали так, що життя стало просто нестерпне, навіть за котами в погоню не цікаво було вже нестися...
Знову прийшли до Бога миші і щури.
- В чій шкурі на цей раз бажаєте побувати???
- Хочемо бути кіньми!!!- проголосив ватажок
- Хороше життя у них. Знай собі бігай, природою любуйся, а люди ще й прислуговують, то води ,то їжі піднесуть...
І розбіглись миші- коні по містах та селах.
Та невдовзі знову постали перед Всевишнім.
- Що знову не так? - запитав він
Працювати цілий день за торбу вівса!? - не про таке життя ми мріяли!!!
- Хочемо бути людьми!!!- пропищали гризуни.
Тут вже Всевишній нестримався, та як зарегоче:
- З щурячими мізками та між люди!!!!???
- Геть звідси, і більше на очі мені не показуйтесь, бо покараю!!!
До цього часу і сидять миші з щурами по норах, бояться покарання від Бога.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design