Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51018
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47954, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.221.129.19')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Жіноча проза

Афродіти із села або приборкувачки столиці

© Неля Мостіпан, 09-12-2019
( 6 частина )

- Дівчата, дівчата, гульона наша повернулась!- першою зустріла Олесю Маринка.
- Повернулась, повернулась!  І з гостинцями для кожної.Спеціально до вас сьогодні забігла, щоб наговоритись, бо завтра в мене весь день розписаний, ніяк буде потріщати.
- Ось фрукти, чай , цукерки їхні, розбирайте.
- А ти нам того фрукта, що смердить дуже, привезла?- поцікавилась Галинка.
- Та що ви! Він такий смердючий, що навіть в аеропорту зазначено, що з ним неможна.
- Але цукерки зі смаком дуріана, ви спробуєте.Ось вони, непримітні такі.
Та не поспішайте випльовувати, розжуйте гарно, вони далі смачніші будуть.
  Дівчата верещали, як їм у роті смердить:
і гнилою цибулею, і тухлими яйцями, і ще всима смертними гріхами.Деякі не витримували, і випльовували, найбільші гурманки дожовували до кінця, і смаком залишались вдоволені.
- Олесю! Ну розкажи нам, як там люди живуть? Чи так, як у індійському кіно ми бачили? - перепитала Маринка.
- Бо я його страх, як люблю!
- Точно дівчата, все, як у кіно! Тільки не співають, і не танцюють.
- Давайте вже розповім вам з початку, з аеропорту в Коломбо, це їхня столиця.
- Уявляєте! Там також ходять в сарі( національний одяг).І вся одіж така яскрава, ну ніби зараз всі підуть в танок.
Жінки такі красиві, а чоловіки здебільшо маленькі  і худі...
А найбільше мене вразило, як вони попраний одяг сушать.
- От уявляєте, дівчата, вони його розвішують прямо на паркан, немає натягнутих вірьовок
чи шнурів, як у нас в селі...Тут вулиця центральна, тут тротуар, а я йду і бачу все їх шір'я попране!
- І труси?! - аж скрикнула Галинка.
-І труси!!!
- Ну все, дівчата!- далі вела Галинка.
- Як поїду додому , то нашій місцевій КАРМЕН, дам пораду, що коли їй потрібен на ніч чоловік, то нехай на паркані труси вивішує!!! А не заглядає на наших жонатих, а так може й прохожий який навідається на такий заклик.
Дівчата реготали, аж животи понадривали.
- А коли ми з Сергійком в джунглях були, то там вже парканів немає, так хатки де-не-де
зрідка, то там попрані штани на купі щебеню сушились, за двором!
- А їдять вони що?
- А страви всі такі перчені, що аж щелепи зводить, смаку не відчуєте, перець один.
І перець цей і у фруктах, і в печиві...
-Ось, що ми бачили: прямо на вулицях продають вже очищені і порізані ананаси, складені в целофанові пакетики.Ми також з Сергійком стали в чергу, щоб придбати.
Попереду нас батько купував для дитини, йому подали пакетик, відкрили його, і сипнули зверху ложку перцю.Батько потрусив тим пакетом, щоб перець краще розприділився, і тільки тоді цю смакоту сину подав.
Всі в салоні від подиву , аж роти повідкривали.
- Ось, дівчата, ще печиво куштуйте!- додала
Олеся
- Воно також з перцем!
- Все з перцем! - аж розчарувалась Маринка.
- Та не все, тільки ось це,- продовжила Олеся.
- Не будемо таку смакоту самі трощити, залишим для клієнтів,- реготала Світлана.
- Таких знаєте, що завжди всим невдоволені, будемо пригощати!
- А слонів, мавп бачили, Олесю?
- Всих бачили, навіть летючих лисиць!
- Уявляєте, вони живуть  на  деревах!
- Як показав гід нам те дерево, а воно все обліплене ніби чорними кажанами, але набагато більшими. І вони, лисиці ті, висять вниз головою, а крилами повністю себе закрили, щоб сонце їм не так пекло.
- Ну готовий тобі фільм жахів!- додала.
Ну і ну, оце так подорож! - в захваті чудувались колеги.

Олеся повернулась додому чемодани далі розпаковувати, Інга вже також з роботи прийшла.
- А що, Лесько, не пропонує тобі твій олігарх вже разом жити, в нього ж квартира хороша!
- Поки ні, а куди нам поспішати.Ти ж бачиш, його немає десь частенько, що я там сама робитиму.
- А про своє сімейне положення, розповів вже?- вела допит подружка далі.
- Ні, Інго. Як тоді сказав мені,  як відрізав, мов бачиш ,ми в квартирі одні, інших жінок немає.То більш до цієї теми ми не повертались.Мене про все розпитував, я йому чесно і про Сашка- перше кохання розповіла...
- До речі, Інго, а що ти Сашкові розповіла вже про мене- невдячну? -бо я незмогла  б, в очі йому дивитись, і  в  зраді признатись.
- Та розповіла, все розповіла як є, навіть про подорож вашу.Краще гірка правда, як солодка брехня.
- Правда, Інго, таки краще.
- А ще розкажи, як ти інших хлопців відшила, вже немає від них дзвінків.
- А як? Сказала, що в  тебе вітрянка, і ти лікуєшся, і тебе ще довго не буде!
- А кому потрібні весь час слабі дівчата, бачиш, вже й відчепились...

          (    далі буде...)

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.7604868412018 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …