Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47914, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '34.203.242.200')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка

Казка про чотири пори року

© Неля Мостіпан, 04-12-2019
Жили собі чоловік та жінка, добре жили: газдували, город ,садок обробляли, худобу доглядали...
І було в них четверо дочок, які все їм по господарству допомагали...
Одна з доньок була  непосидючою та веселою .Всі хто зустрінеться з нею, ніби зі сну прокинеться, так вона вміла всі біди та негаразди за течією в струмки спустити.
Де ступить вона- там квіти розквітають та пташки щебечуть.
Інша все полюбляла на городі та в садку батькам допомагати.Ще й якось з сонцем змогла домовиться, щоб і за хмару воно не заходило, поки вона працює.
Третя дочка подарунками батьків тішила, як не обновку яку дістане, то щось смачне приготує, чи врожай збере...
- Ну, золота дитина! - все було мати промовляла до неї.
Четверта донька - сама старша, в своїх сестер не вдалася, була частенько сердитою, або чимось ніби незадоволеною.
Працювати не любила, на всю господу було накличе вітрів з хуртовиною, щоб замели все, щоб світу білого було не видно.
Та й веселиться з того.
Поки доньки ще дітьми були, ще якось батьки могли їм раду дати, а як підросли, то вже без сварок жодного дня не обходилось.
Все мірялись сестри між собою, хто з них батькам більше любий, хто більше користі приносить.
Час ішов, батьки вже зістарились, вже несила було слухати та  терпіти чвари між дітьми.Спокою та тиші вже потребували.
Тож зібрали всих дочок, і оголосили таку батьківську волю:
Ти доню, пташка-щебетушка, будеш зватись ВЕСНОЮ. Навідуватимеш нас, щоб не журились...
Ти доню, що з сонцем повінчана, будеш теплим ЛІТЕЧКОМ.
Третя наша доня- золота дитина, буде ОСІНЬ.Як завше чекатимемо тебе з подарунками...
А найстарша дочка- ЗИМОЮ буде.Норов у неї крутий, все не може зладити ні з ким...
-Відтепер, любі діти ,відвідувати будете нас по черзі, щоб і не зустрічались одна з одною.І так буде, допоки не поладите між собою!
Дотримались доньки батьківського наказу: ВЕСНА приходила, та втішала матір з батьком, після  відвідин ЗИМИ.
Тепле ЛІТЕЧКО гріло кістки старечі, а ОСІНЬ обдаровувала щедрими врожаями.
  Бувало сяде вже старенька мати біля хати,
щоб із золотою дитиною наговоритись, та  й попросить дочку, щоб дозволила сестрі своїй також, з ними хоч ще трішки побути.То ОСІНЬ і не відмовить неньці. Дозволить красному ЛІТЕЧКУ до них заглянути.В народі так і прозвали теплі літні дні восени- БАБИНЕ ЛІТО.
А в цьому році напевне гарно доньки обидві погостювали, втішили стареньких батьків...
Але все ж і вони вже вийшли за поріг...
Чуєте?!  Яким морозом обдає!
Дочка- ЗИМА поспішає!!!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.7676260471344 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …