Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47801, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.135.246.193')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Наукова фантастика

Під сяйвом зірок 17

© Сергій Рєпін, 02-11-2019
Домівка
Блискавка швидко наближалася до Сфери. На поверхні Сфери відкрився великий шестикутний отвір і зореліт опустився в нього. Нарешті спуск припинився.
– Можете покинути зореліт, вітаємо вас на борту Сфери – почувся голос Ліни.
Люди почали покидати ангар в якому знайшла свій притулок Блискавка.
– Зараз вас розташують у готелі, почувайте себе як вдома, – запросила їх жінка-синтетоїд.
– А скоро ми полетимо до Землі? – спитав Тімо.
– Через шість годин, коли пришвартуються всі планетольоти. В розпорядженні Сфери кілька сотень зорельотів та кілька тисяч планетольотів, тисячі катерів.
– А яке населення Сфери?
– Понад три мільярди. Більшість з них синтетоїди, але є біоніти різних видів, мімікрити і фотоніти.
На моніторі в готелі вони могли спостерігати за відльотом. Сфера набираючи швидкість почала віддалятися від червоного карлика Герра-701. Коли швидкість стала більшою за четверту космічну, навколо Сфери почала виникати енергетична сфера нейтронних двигунів. Червоний карлик став примарним і зменшився у розмірах і нарешті Сфера пірнула в горловину гіперпросторового тунелю. Тімо і Лана вийшли з готелю. Над ними як і раніше сяяло штучне сонце, і ніщо не вказувало, що вони знаходяться в гіперпросторі. Через кілька днів Сфера досягла нейтронної зорі. За цей час члени команди Блискавки вже встигли освоїтися всередині Сфери під її штучним небом та несправжнім сонцем. Коли настав час скористатися порталом нейтронної зірки, Тімо і Лана піднялися у свою кімнату. Сфера не виходячи з гіперпростору швидко наближалася до пульсара. Силові поля, енергетична сфера та броня Сфери надійно захищали всіх від радіації та магнітних полів пульсара. Тімо побачив, як раптом перед пульсаром відкрився величезний тунель і гіперпросторовий тунель Сфери пірнув у нього. Через вісім годин вони вилетіли з іншого кінця порталу в іншій нейтронній зорі всього за чотириста світлових років від Землі. Сфера негайно взяла курс на Сонячну систему. Трохи менше ніж через два місяці Сфера вийшла з гіперпросторового тунелю в Сонячній системі і зайняла орбіту за межами орбіти Нептуна. Синтетоїди вибрали резонансну орбіту, щоб маса Сфери не вплинула на інші об’єкти Сонячної системи. Кілька планетольотів від Сфери відразу ж попрямували в бік Землі, Марса, Венери та Меркурія. Найбільше синтетоїдів цікавив Меркурій, саме туди попрямували шість із дванадцяти планетольотів. Вони повинні були засіяти поверхню планети псевдонасінням, яке дасть початок металевому лісові, встановити сферичні станції, випустити роботів регенератів, побудувати сферичні склади для паливних елементів. Інші планетольоти повинні були доправити на Землю команди, які займуться остаточною очисткою планети від забруднень. Настав час членам екіпажу Блискавки прощатися. Тімо Рінне, Макс Циммерман, Інга та решта землян зайняли свої місця на борту планетольоту, який готувався відбути до Землі. Тімо не зводив погляду з монітора, востаннє дивився на корпус зорельота Блискавка, на якому повинні були відбути в систему Альфа Центавра Влад Марчук та його команда. З ними відбувала і синтетоїд Ліна, яка поверталася нарешті на рідну Фрею, якої не бачила два століття. Лана взяла Тімо за руку.
– Ми всі будемо сумувати за ними, але я певна, що ми з ними ще неодмінно зустрінемось. Покажеш мені Землю?
– Неодмінно, – відповів Тімо зустрівшись поглядом з валліанкою.
Блискавка на моніторі раптом засяяла блакитними вогнями і почала все швидше і швидше віддалятися. Коли блакитні вогні стали зовсім ледь-помітними, планетоліт також став віддалятися від Сфери беручи курс на Землю. Поряд з ними спостерігали за монітором Макс та Інга.
– Ви вже визначилися з датою весілля? – спитав Тімо і Лану Макс.
– Поки що ні, але це справа найближчого майбутнього, чекати лишилося недовго.
Через кілька годин планетоліт повис над блакитною кулею Землі. Лана пильно вдивлялася в обриси материків та океанів незнайомої планети, планети, яка тепер стане її другою домівкою.
– Сміливіше, пішли, – лагідно посміхнувся Тімо взявши Лану за руку.
Вони обоє тримаючись за руки зайшли до сфери телепорта, щоб через кілька секунд опинитись на поверхні Землі. Доведеться лише дочекатися поки тиск всередині сфери зрівноважиться з атмосферним.
Як тільки Тімо і Лана зникли вслід за ними до телепорта попрямували Макс та Інга. Макс озирнувся. Позаду, на голографічному екрані розкинулася туманна куля планети, над якою висіли три величезних транспортних зорельоти Зоряної Федерації, які прибули за переселенцями.
– Починаємо обживати Всесвіт, – подумав Макс Циммерман, ступивши до прозорої сфери Телепорта.

Продовження у повісті "Арго"!..........

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.9866681098938 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …