Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47693, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.128.205.109')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Наукова фантастика

Під сяйвом зірок 14

© Сергій Рєпін, 12-10-2019
Земля
Зореліт Зонг з величезною швидкістю мчав гіперпросторовим тунелем, тримаючи курс на Землю. Через кілька годин він опиниться в Сонячній системі, а потім і на орбіті Землі. П’ятеро членів екіпажу намагалися вбити час розмовами, з нетерпінням чекаючи прибуття.
– Я дуже мало знаю про планету своїх предків, оскільки народилася вже на борту Глорії, лише читала старовинні записи та переглядала старі відеофайли, а за цей час світ змінився – говорила Емма Макдональд.
– В цьому ми допомогти не можемо, ми знаємо про Землю ще менше, – відповіла королева Лея.
– Я була на Землі, провела на ній вісім років, виконуючи завдання Фларі – сказала кріонка.
– Сурі, а яка зараз Земля? – спитала Емма.
– Земля така ж перенаселена як і тоді коли стартувала Глорія, колонії землян по всій Сонячній системі значно розрослися, але атмосфера та океан стали трохи чистішими ніж тоді, 70 років тому, завдяки природоохоронним програмам Об’єднаний Націй. Зараз вже немає плаваючих островів зі сміття в океанах, і вже не потрібні протигази та кисневі маски, щоб дихати повітрям, небезпечний пластик був заборонений, його замінила синтетичні органічні матеріали. З розвитком термоядерної енергетики були заборонені атомні реактори, відійшли у минуле двигуни внутрішнього згорання, теплова енергетика. Але проблем ще надзвичайно багато, і найголовніша з них – перенаселеність.
– Крім експедиції до Альфа Центавра земляни здається відправили ще кілька експедицій до інших зірок?
– Вірно, через чотири роки до зоряної системи Епсілон Ерідана відбули кораблі Нептун і Посейдон, ще через 5 років кораблі Лебідь-1 і Лебідь-2 відправились до подвійної зоряної системи 61 Лебідь. Потім були експедиції до Епсілон Індіанця, Тау Кита. Готувалися ще подорожі до зоряних систем Сиріус та Проціон, але їх оцінили як занадто ризиковані. До останнього часу готувався політ до зорі Грумбридж 1618, але об’єкт був за межами радіусу досяжності кораблів типу Глорія. Для цього польоту проектувалися кораблі типу Прометей. Проект не був реалізований через надмірну ризикованість.
– Екіпаж Блискавки повідомив, що незабаром до Землі прибуде транспортний корабель Міаса, який доправить перших триста тисяч переселенців в новий світ.
– Транспортний корабель давно прибув і все ще перебуває на орбіті Землі. Незабаром він відбуде до планети розташованої за мільярди світлових років від Землі, в Галактиці, яку дослідники із Землі назвали Галактикою Медуза. Як правило галактики отримували буквенно-числовий код, але ця Галактика так нагадувала їм прозору тварину земних морів, що вони вирішили назвати її Галактикою Медуза. Галактика відрізняється аномальною кількістю зірок типу Сонця. Я тоді якраз була на Землі із таємною місією. Всі засоби масової інформації Сонячної системи тільки й говорили про відкриття цієї Галактики.
– Півтори години лишилось до виходу з гіперпросторового тунелю – сказала Зарра поглянувши на голографічне табло, яке показувало координати корабля у просторі.
– Добре що на наші нанороботи записане знання мов, не потрібен буде перекладач, – долучилася до розмови Майра.
Всі помітили, що Майра хвилювалася більше за інших, в той час коли кріонка і морійка були цілком спокійними.
Нарешті Зонг вийшов із тунелю і мчав на нейтронно-ядерних двигунах. Майра і Лея з цікавістю оглядали систему за допомогою монітора, час від часу наближаючи той чи інший об’єкт. І ось нарешті зникла енергетична сфера і Зонг, поступово сповільнюючись по спіралі почав наближатися до блакитної сфери Землі. Зарра навмисне проклала такий курс, щоб мати можливість краще роздивитися Землю і її супутник – Місяць. Зонг непорушно повис на геостаціонарній орбіті Землі.
– Ось і транспортний корабель, який він все-таки величезний – сказала Емма Макдональд вказавши на величезний списоподібний об’єкт на орбіті Землі.
Розміри корабля дійсно вражали, він перевершував за розмірами всі кораблі та станції, які колись будували земляни. Зарра і Сурі зайшовши в базу даних Міаса, щось намагалися там знайти. Лея, очевидно прочитавши їх думки намагалася не пропустити жодної сторінки.
– Сюди прямує ще п’ять транспортних кораблів, три із них уже вийшли гіпертунелю порталу найближчої нейтронної зірки і будуть на орбіті Землі через тридцять діб, ще два прилетять через три місяці і попрямують до Марса і Венери – оголосила Зарра.
– Триває поселення людей на корабель. Триста тисяч обраних відправляться до Терра-2, вони будуть першими переселенцями на цій планеті. Але пасажири решти п’яти кораблів відправляться у світи які вже почали заселяти і вони там будуть не першими. Міас намагається максимально змішувати переселенців, – додала кріонка.
– Нас викликають, – раптом сказала морійка, і в ту ж мить великий монітор засвітився і з’явилося обличчя смаглявого молодого чоловіка.
– Невідомий корабель у квадранті 124, назвіть себе.
Говорив він англійською мовою, вже кілька століть прийнятою на Землі та загалом в Сонячній системі як мова міжнародного спілкування. Кріонка повернувшись до екрана відповіла йому гарною англійською:
– Зореліт Зонг, прибув із системи Альфа Центавра. На борту п’ять членів екіпажу.
– Міас повідомив нас про ваше прибуття, – раді вас бачити на Землі.
Менше ніж через півгодини всі п’ятеро вже перебували в одній із штаб-квартир Об’єднаної Конфедерації в Женеві. Генеральний Секретар Бруно Віченцо прийняв їх відразу ж, відклавши решту справ. Порівняно невелика і затишна старовинна Женева була одним із небагатьох куточків Землі, які не перетворилися на величезний мегаполіс. Завдяки горам, величезні агломерації не поглинули її і Женева не дуже змінилася за кілька століть. Бруно Віченцо приймав їх у своєму затишному кабінеті з краєвидом Альп.
– Всі зараз заклопотані формуванням складу команди перших переселенців, мабуть ніхто так не був схвильований навіть тоді, коли Глорія стартувала у свою першу міжзоряну подорож. Постійно провожу консультації з урядами, зустрічаюся з кандидатами на роль майбутніх переселенців, з екіпажем транспортного корабля. Познайомився з представниками всіх розумних видів Зоряної Федерації. Але вважаємо за необхідне налагодити прямі відносини і з урядами Теї та Фреї.
Емма Макдональд передала Генеральному Секретарю скриньку.
– Ось тут вся інформація зібрана екіпажем Блискавки в далекому космосі. Її копію вже отримали на Теї та Фреї.
– Ось тут послання від уряду моєї планети Манс – приєдналася до розмови Зарра передаючи Бруно Віченцо невеликий циліндричний контейнер.
Майра і Лея передали послання від урядів Теї та Фреї, а Сурі передала отримане через Міаса послання від уряду планети Суламая-11.
– Міас поставив нам жорстку умову зменшити чисельність населення Землі до одного мільярда людей, а Марс і Венеру покинути повністю, – повідомив їх Бруно Віченцо.
Йому відповіла кріонка.
– Це стандартні протоколи дій Міаса. Скоро сюди прибудуть терраформери, з допомогою яких Марс і Венеру змінять, поступово вони за розмірами, масою та гравітацією стануть схожими на Землі. На самій Землі будуть відновлені екосистеми.
– Екіпаж транспортника засіяв Землю якимись нанороботами, вже зараз вони помітно очистили планету від деяких забруднень. Терраформери вже на шляху сюди, їх будуть обслуговувати синтетоїди. Міас каже, що планетна інженерія це їхня робота. Мені самому також ввели нанороботи, стан мого здоров’я значно поліпшився. Я бачив як тисячі людей яким ввели нанороботи, були повністю зцілені від невиліковних хвороб, генетичних вад і тому подібне. Це нам видається дивом. На моїх очах за кілька тижнів зцілювалися люди з найбільш тяжкими недугами. Але Міас постійно присилає нам послання в яких наполягає, що він не всемогутній. Є межа його можливостей, – було помітно, що Бруно Віченцо вражений знаннями і технологіями прибульців.
– Іноді траплялися випадки, що Міаса вважали богом – сказала Сурі.
– Ти маєш на увазі планету Деа? Вона десятки тисяч років існувала в ізоляції від Зоряної Федерації, – спитала Зарра.
– Деа всього лиш найбільш відомий приклад, де Міаса обожнювали і створили культ. Були й інші подібні світи, наприклад, Акоа, Сеа, Тіас, Морра-7. Але це було набагато раніше.
Розмова з Бруно Віченцо тривала більше двох годин. Генеральний Секретар хотів їх оселити в одному старовинному готелі Женеви, але вони вирішили повернутися на зореліт, оскільки на Землі ще не готові були приймати гостей інших розумних видів.
Наступного дня їх викликали із Землі. Замість Центру керування польотами чи диспетчерської, на зв’язку були двоє, чоловік і жінка у форму земного Космофлоту.
– Ден Елісон і Стелла Гарднер, – представилися вони.
– Вітаємо, – відповіла Емма Макдональд, – лейтенанти Рінне і Циммерман розповідали про вас.
Через хвилину Ден і Стелла вже телепортувалися на борт зорельота.
– Вже рік минув з того часу як Блискавка покинула Землю, ми зараз дуже заздримо Тімо і Максу, які зараз відвідують невідомі для нас світи, – говорив Ден, після того як екіпаж Зонга розповів їм про подорож Блискавки, – і тому, коли до Землі прилетів транспортний корабель, ми із Стеллою подали рапорти полетіти з першою хвилею колоністів до далекої планети Терра-2. Ми зі Стеллою одружилися два місяці тому, і наші рапорти задовольнили і ось скоро ми відбудемо. Всі дуже хвилюються, ми не знаємо, що нас там чекає, про планету ми маємо небагато інформації, лише те що вона схожа на Землю.
Кріонка, яка дуже добре знала кілька земних мов, вирішила трохи розповісти їм про те що їх чекає.
– Як тільки всі переселенці будуть на борту і корабель отримає дозвіл на відправлення, увімкнуться двигуни першого ступені. Вони виведуть корабель з орбіти Землі на курс в напрямі найближчої нейтронної зорі. Двигуни використовують досить знайому землянам термоядерну енергію, з однією суттєвою різницею – паливом тут служить не дейтерід літію, а «чиста енергія» – реакція синтезу гелію з дейтерій-дейтерієвих пар. Коли корабель досягне третьої космічної швидкості і курс буде встановлено, увімкнуться двигуни другого контуру, які основані на реакції синтезу карбону з гелію. На цих двигунах корабель досягне четвертої космічної швидкості. На цій швидкості буде зведений до мінімуму вплив гравітаційних полів, корабель віддалиться на безпечну відстань від планети. Після цього запрацюють нейтронно-ядерні реактори. Енергетична сфера відділить корабель від оточуючого простору. Корабель досягне швидкості світла. Досягнувши безпечної відстані від зірки, екіпаж транспортника увімкне сингулярні двигуни. Утвориться гіперпросторовий тунель в якій влетить енергетична сфера з кораблем. За два з половиною місяці корабель досягне нейтронної зорі, де розміщений гіперпросторовий портал. Портал увімкнеться, енергія нейтронної зорі дозволить утворити гіперпросторовий тунель другого порядку. В нього то і буде спрямований гіперпросторовий тунель корабля. За якихось п’ять днів корабель досягне ядра Галактики, яку ви називаєте Чумацький Шлях. В її центрі масивна чорна діра з гіперпросторовим порталом. Портал увімкнеться і два гіперпросторові тунелі увійдуть в гіперпросторовий тунель третього порядку. За два місяці, подолавши чотири мільярди світлових років, корабель вийде з іншого кінця гіперпросторового тунелю в ядрі Галактики, яку ви називаєте Медуза. Там шлях ви долатимете у зворотньому порядку. Спочатку до порталу нейтронної зорі, потім до планетної системи із трьох придатних для життя людини планет. Також там є планета типу вашого Меркурія, тераформований пояс астероїдів перетворений на пояс Водних світів. Три газові гіганти. Вашою метою буде третя планета. Ваша подорож триватиме вісім місяців. На другій і четвертій вже є перші переселенці. Згодом до вас прилетять переселенці з інших світів, які з вами ділитимуть новий світ.
– А чи можна хоч одним оком поглянути на новий світ? – спитала Стелла.
– Це можливо, – відповіла кріонка.
Сурі швиденько щось набрала на пульті і на голографічному екрані з’явилося зображення блакитної кулі на три чверті вкритої водою і оточеної серпанком хмар. Крізь хмари проглядалися обриси континентів, островів. Сурі наблизила зображення і вони побачили на континентах рівнини, гори, річки та озера.
– Яка ж вона гарна, – захоплено сказала Стелла.
– Так, цей світ лишався недоторканним тисячі років після тераформування. Ви почнете споруджувати на ній нові міста за відпрацьованими проектами Міаса, які передбачають мінімальне втручання в екосистеми.
– Ми не маємо права втратити його, як ледь не втратили Землю, – додав Ден, – Тімо Рінне дуже переймався долею Землі під час польоту на Акулі.
Зарра згадала, як Тімо Рінне з сумом дивлячись на оглядовому екрані Блискавки на кулю планети Манс говорив що йому боляче усвідомлювати, що ми не зберегли природу Землі.
– Тімо про це казав і там, за півтори тисячі світлових років на орбіті моєї планети Манс. Але тепер ми і Міас допоможемо вам відродити ваш світ.
– Один з можливих варіантів дій Міаса, він може вчинити із Землею так само як із нашими материнськими світами: Морі, Мейзі, Лорні, Тріном і Кріоном. Але там розумних істот на відміну від Землі не виникло, їх створив на основі ДНК місцевих видів сам Міас.
– Ти думаєш, що Міас може виселити із Землі людей перетворивши планету на недоторканний заповідник?, – спитала Зарра.
Кріонка не встигла відповісти. Пробіг вертикальний промінь світла і перед ними з’явилася Таїс. Фотоніту не були необхідними кораблі, щоб мандрувати Всесвітом.
– Ні, Міас не буде перетворювати Землю на заповідник. Просто чисельність населення буде зменшено до одного мільярда людей, довкілля буде очищено від забруднень, відновлені екосистеми. На щастя Міас зберіг ДНК всіх вимерлих за останні 130 тисяч років живих істот – відповіла на останнє питання Таїс.
– Ти можеш підтримувати постійний зв’язок з Міасом? – спитала Емма.
– Фотоніти завжди на постійному зв’язку з Міасом, вони є невід’ємною його частиною, – відповіла замість Таїс кріонка.
– І в той же час ми маємо свободу волі і незалежне від Міаса мислення, – додала Таїс.
Далі Таїс розповіла, що повідомила уряди Землі, про прибуття наступного зорельота тимчасово взятого у Фларі з постійними посольствами від урядів Теї та Фреї. Зонг візьме на борт послів від Об’єднаних Націй та кількох урядів Сонячної системи і відбуде в систему Альфа Центавра.
– Сурі, ти тепер можеш бути вільною. Або відбудеш із Заррою додому, або на деякий час залишишся на Землі чи Фреї. Вирішувати тобі, – сказала Таїс.
– Я залишусь на Фреї, допоможу будувати зорельоти, – вирішила кріонка.
Через дві доби вони провели в далеку дорогу до планети Терра два великий корабель з переселенцями. Вони попрощалися з Деном і Стеллою. Великий корабель поступово віддалявся і лише блакитне сяйво термоядерних ще довго вказувало на велике судно. Раптом вогні в одну мить зникли.
– Увімкнувся нейтронний прискорювач, – сказала кріонка, – який все-таки величезний Всесвіт, тільки з кимось познайомився і доводиться прощатися, з мінімальними шансами зустрітися коли-небудь знову.
– Посли вже на борту, ми вже готові до відбуття, вмикаємо двигуни, – почувся голос Зарри, і вже по загальному зв’язку, зовсім нещодавно вивченою англійською мовою вона оголосила, – Шановні пасажири, займіть свої місця в кріслах, ми відбуваємо, щасливої дороги!
Зонг набираючи швидкість почав віддалятися від Землі.

Далі буде....

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.7928991317749 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …