Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51003
Рецензій: 95748

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 47479, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.188.66.13')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Російські письменники-фантасти в авангарді імперської агресії

© Сергій Рєпін, 19-08-2019
*Не секрет, що будь-яка війна починається зі сказаного чи не сказаного кимось слова. Слова лідерів держави, політиків, громадських діячів, журналістів, ведучих телевізійних програм. І на жаль останнім часом письменників-фантастів.*

*Російська фантастика. Саме криза цього жанру в СРСР, а потім і в Росії породила нове і досить неприємне явище – пропагандистську псевдофантастику. Не маючи можливостей, здібностей, а часом і бажання заглянути у майбутнє, під пресом державних структур та спецслужб путінського режиму, російська фантастика скотилася до звичайнісінької дешевої імперської мілітариської пропаганди. Російські письменники-фантасти перетворилися на злочинців: паліїв війни, пропагандистів російського мілітаризму, шовінізму, расизму сіючи ненависть у малоосвіченого читача.*

Збройна агресія проти України тут не є виключенням. 2009 рік. До початку війни Росії проти України ще п’ять років, але її сценарій та пропагандистське кліше вже готові. І донести їх до мас покликані були саме російські письменники-фантасти. Протягом короткого періоду, всього за 4 місяці 2009 в Росії виходить ціла серія фантастичних «творів», темою яких стає майбутня війна проти України.

Навіть в радянські часи, радянська фантастика базувалася на певних моральних засадах, але тут вони були цілком і повністю відкинуті. Їх замінили брехня, мілітаризм, шовінізм та ненависть. Судіть самі.

Георгій Савицький «Поле бою - Україна. Зламаний тризуб»

Москва: Яуза; Ексмо 2009, тверда обкладинка, 284 стор. Накладом 5000 прим. Серія «Війна на порозі» (Ось така собі, серія ...)

Анотація на обкладинці:

«2010 рік. Спровокувавши масові заворушення, помаранчеві нацисти розв'язують в Україні громадянську війну. За допомогою миротворчого контингенту НАТО, під прикриттям американської авіації та бронетехніки, західноукраїнські карателі з тризубом на погонах починає винищувати російськомовне населення, стираючи з лиця землі цілі міста. Гине у вогні Полтава, зруйнований дощенту Дніпропетровськ. Все Лівобережжя, Крим і Новоросія піднімаються проти окупантів. Росія допомагає бійцям Опору новітнім озброєнням, добровольцями і ше тах радниками ... Вони зламають проклятий бандерівський «тризуб»! Вони покажуть натівським «яструбам» «кузькіну мать»! Поле битви - Україна! Це є наш останній і рішучий бій».

Поганенький стиль, дешевий схематичний примітивний сюжет, по-російськи великодержавний шовінізм, ненависть і презирство в кожному слові. Наша майбутня історія - як Велика Росія рятує (попутно захоплюючи,) дурну та нікчемну Україну.

Максим Калашников, Сергій Бунтовский "Незалежна Україна. Крах проекту" Москва.: Фоліо, Тверда палітурка, 416 стор. Тираж: 10000 екз.

Синопсис видавництва:

"Десятиліття Радянської влади в голови школярів і студентів вбивали тезу про братні східнослов'янські народи - українців та росіян. Така постановка питання не викликала заперечень, і вже для більшості наших співгромадян наявність двох братніх, але різних народів стало аксіомою. Однак, шановний читачу, якщо українці - це окремий народ, то тоді спробуйте відповісти на кілька простих запитань. Наприклад, коли з'явився на світ цей "інший", неросійський народ? Де він виник? коли переселився на землі Київської Русі? якою мовою він го Оріль? Начебто елементарні питання, але дати на них відповіді виявляється чомусь надзвичайно складно. А ті відповіді, які нам пропонують українські національно-стурбовані діячі, у кращому випадку викликають сміх. Відповідно до сучасної української міфології, українці - це зовсім не росіяни, а особлива нація, з власною давньою історією, культурою і зі своєю мовою. Цей окремий народ завжди прагнув створити свою власну державу, але йому постійно заважали зовнішні сили. Основна небезпека цього національного міфу в - прийняття русофобства в якості основної національної ідеї і створення образу ворога. Причому, ворогом сприймається не тільки сусідню державу, а й більша частина населення України, яка отримала отримує клеймо внутрішнього ворога. Відповідно, країна ще більше розколюється, наростають суперечності між Заходом і Сходом, і якщо цей процес не зупинити, то Україну може очікувати сумна доля Югославії ".

Олександр Сєвєр "Російсько-українські війни"

Москва: Яуза-Пресс 2009, тверда обкладинка, 384 стор. Тираж: 4000 прим. Серія: "Вороги Росії"

Синопсис видавництва:

"Захопивши владу на Україні," помаранчеві "проводять відверто русофобську, провокаційну, ворожу по відношенню до Росії політику. Офіційна київська пропаганда фактично нацьковує українців на росіян, безбожно переписуючи історію, представляючи минуле наших народів як безперервну низку російсько-українських воєн. Дійшло до того , що річниця сумнозвісної Конотопської битви 1659 року, в якій об'єднані польсько-татарсько-українські сили розбили московське військо, оголошена на "помаранчевої" України державним святом!

А ми вважаємо за краще відмовчуватися. Ми закриваємо очі на незручні факти. Хоча давно пора визнати очевидне - завжди були, є і будуть дві України. Перша - справжня Україна Переяславської Ради, Богдана Хмельницького і слов'янського братства - єдина з Росією. Інша - лже-Україна Мазепи та ющенок - наш заклятий, нещадний ворог. З цієї прозахідної русофобської України ми не раз воювали в минулому. І якщо вона переможе, якщо "помаранчеві" втримаються при владі - не виключено, що доведеться воювати і в майбутньому.

Дана книга - найкращі ліки від ілюзій і повторення минулих помилок. Це - гірка розповідь про братовбивчі російсько-українські війни минулих століть. Це - правда про руйнівників слов'янського братства, про головних ворогів справжньої України та Росії: від зрадника Мазепи до петлюрівців і бандерівців, від українських націоналістів XIX століття, переписали начорно історію братніх народів, до нинішніх "помаранчевих" фашистів ".

Федір Березін "Війна 2010. Український фронт"

Москва: Яуза, Ексмо 2009, тверда обкладинка, 576 стор. Тираж: 6000 прим.

Синопсис видавництва:

"Над усією Україною безхмарне небо ..." І в цьому небі безкарно господарює натовська авіація. А світова "ліберальна" друк мовчить про початок вторгнення. І немає наказів на розгортання систем ППО. Але є офіцерський борг і бойова техніка радянського виробництва. І є Росія, яка обов'язково прийде на допомогу ...

Третя світова війна на порозі!

Світова пожежа почнеться в Україні.

Збройний конфлікт, що спалахнув у Криму, загрожує перекинутися на всю Європу.

І Росії не залишитися осторонь вирішальних подій.

Головним фронтом майбутньої війни стане Український фронт! "

Чотири автори протягом короткого часу раптом випускають чотири такі схожі книги. 1660 сторінок ненависті загальним тиражем 25 тисяч екземплярів. І дуже сумнівно, що це була виключно власна їх самодіяльність.

Федір Березін — український російськомовний письменник-фантаст, колаборант та проросійський сепаратист, діяч терористичної організації «Донецька народна республіка». У 2014 році очолив правління так званої «Спілки письменників ДНР». Фігурант санкційних списків в країнах ЄС, Україні, фігурує на сайті Миротворець як зрадник.

Сергій Бунтовський — український російськомовний письменник-фантаст, колаборант.. Член правління так званої «Спілки письменників ДНР». Фігурант Чистилища сайту Миротворець як зрадник.

Про що ж нині пишуть російські «письменники»?

Це можна назвати повною деградацією жанру, підміна фантастики, пропагандою ненависті, війни, сталінізму, імперського неофашизму, сталінізму в суміші із хворобливою уявою. Переконайтеся самі:

1. [https://pikabu.ru/story/poekhavshie_oblozhki_russkoy_fantastiki_4676045 [https://pikabu.ru/story/poekhavshie_oblozhki_russkoy_fantastiki_4676045%3ffbclid%3diwar2s8hlldbbvarfckh_qep8ys7t0ysfdy0fklzwk1y19ze19jsao5p1hqdg&h=at2qiunzemvzipdvh3ubqxqxyey03todb3wzuvyjuloo07i4wqmaptgmjnv93f2abw-eu7ctkqxt0w6n--kqogwzotwq66xmu9bdcli7tbuza-h-zpagfeehpfgybvk7etsypbno_green]
](https://pikabu.ru/story/poekhavshie_oblozhki_russkoy_fantastiki_4676045 [https://pikabu.ru/story/poekhavshie_oblozhki_russkoy_fantastiki_4676045%3ffbclid%3diwar3kf0zbon49p_rk6atdkse9qjahxi3yu-jyqzvvhd3qt0wfmkckeecck2o&h=at3elnudrflh2qp3cnbapb68d4bhge1rpukvukzulonj4owk5k_o_awmspw2ob4_cpazmphiuwvfwdmb-xewcxlp33vc_ovmxrteeulp-jfbbkdwyek7yyegjjaj7jdjrp-bfchd_green]
)

2. [https://www.youtube.com/watch?v=uHKy4SetIsw [https://www.youtube.com/watch%3fv%3duhky4setisw%26fbclid%3diwar1guyo2peayenxvbvx9s037idzwvyrw4t2tjjg62twbkgugsxcc_9s0zps&h=at3egfn4j6ckr6t5dufq7t8qxh-lhqxtdpi0fprzanc0xqlahjnk2p6elwamxa0vxaolu08bphgg7_9qu5xvylbkpx7xqbigvddyk6r1nrkbpiydllxipr53dpjy2kmfx9efyjjj_green]
](https://www.youtube.com/watch?v=uHKy4SetIsw [https://www.youtube.com/watch%3fv%3duhky4setisw%26fbclid%3diwar0lmyo_oqj6qnuzod4pgxtqmcqbq5em6d1dj_hcnjljgl6yuhmcrdd3ug8&h=at3zoxp__0e3dnkb-ocmj8weivxgigycftbkptuqppraqq3vrcp7qhm6hhm-ecmt2edbryqhevwi2qkf6uc8db939uemjrouetwqu-mdw6kyuaxim_4xqt2nt8seqhjk5ffjvtav_green]
)

Кого можуть виховати такі творіння?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Так воно і є!

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Вікторія Штепура, 19-08-2019
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.70673298835754 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …