Справжня історія принца Мінотавра записана досі не розшифрованим лінійним письмом А. Він дійсно, не зважаючи на пізніші чутки, був сином царя Міноса і Пасіфаї. Хлоп’я родилося здоровим, але з неприродньо великою головою – в чому віщуни угледіли знак майбутньої мудрости. Насправді з роками Мінотавр виріс міцним, злегка меланхолійним ідіотом. Цар вирішив віддати його вчитися на жерця. Але жерці відмовились приймати до своїх лав слабоумного принца, позаяк це могло б підірвати авторитет релігії, і так підупалий після винайдення колеса.
Тоді Мінос запросив інженера Дедала, вже відомого на всю Грецію творенням цілої галузі архітектури з педагогічним ухилом. І постав лабіринт. Передбачалося, що система його ходів, від простих до більш і більш скомплікованих, варіації його рівнів і ступені абстракції, навчать Мінотавра принципам раціонального мислення.
Тож нещасний принц, спонукуваний своїми вчителями, блукав ходами і виходами індукцій та дедукцій, безтямно розглядаючи виховні фрески. Він їх зовсім не розумів.
Вичерпавши всі можливі ресурси, цар не мав вибору, окрім як позбутися ганьби свого роду. Він прикликав (знову ж таки з Греції, славної людьми потуги) вбивцю-віртуоза Тезея. І Тезей вбив Мінотавра. На цьому міф і історія одностайно сходяться.
З лабіринту, цього вже непотрібного кам'яного підручника Тезей вийшов, несучи закривавлену велику голову Мінотавра із виряченими очима, в яких чи не вперше означився проблиск мудрости, тієї, що її пов’язують із досвідом.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design