Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 4712, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.160.245.243')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза рефлексії

Мої рефлексії про запахи

© Волошка, 09-05-2007
Попри всі намагання зими, в нас знову панує осінь. Вже не золота, а вельми підтоптана пані, брудна й нав`язливо доступна. Забулися вже ті молоді часи, коли ніжний ранок закохано збивав з неї росу... Тепер лише  обкурений туман інколи мляво виграє її на вологих колодах...
Але осінь, на диво, не стала смердіти цигарками й спаленим листям, самогоном з п`ятого поверху та дешевим планом.
Блуду не пустила до свого серця, вони дістали її тіло, а душу ховає вона якнайдалі під промокле брунатне листя. І звідти промовляє .і співає і пахне. Пам`ятаєш запах сирого принишклого листя, що вчувається десь на рівні бронхів, до легенів не доходячи. Шкода, що мушу щораз видихати, лиш марную час. Мені би тільки жадібно втягувати повітря, пізнаючи незбагненну осінню душу. Та що я! Хай насолода буде дозованою, щоб завчасу не позбавити життя цю загадкову панну. Так само буває і з небом, боюся його видивитися усього, всю синяву поглинути очима, які від того зробляться блакитними. Ні, я лиш зиркну на хвильку, а весь час потім згадую. Щоб очі були зеленими, а небо- голубим.

А потім хочеться їсти землю, ніколи не виникало такого бажання?... ;)
Відчувати її тепло, втопитися в скупих жовтих калюжах, нюхати каміння, асфальт, червону цеглу, полинялу траву, наповнюючи себе пам`яттю про спекотне літо, про зелених коників, їхні моцні членистоногі тільця, про  запах мильних бульбашок, та тихий електризований шелест повітряних кульок, про млосний та богемний аромат олійних фарб...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

хочеться осені!

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Тед Лещак, 18-05-2007

Ви тонко відчуваєте запахи

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Третє Я (колишній ТШЗ), 10-05-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.041651964187622 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати