Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95688

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 46882, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.235.42.157')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Укрфентезі

Казки Верховини. Останній аргумент

© Богдан Горгота, 10-01-2019
  Люципер явно впав у меланхолію. Бо звідки ще може бути таке:
- Моїм першим заступником стане той, хто найбільше назбира електорату!
   Почухали чортяки макітри, знизали плечима, але амбіції взяли гору і кинулися вони з пекла на землю збирати душі.

   Один чортяка потрапив на Верховину. Оглянувся довкола, аж бачить молодого гуцула. Іде собі Іванко полониною, весело посвистує і не чує біди поряд. Зрадів чортяка такій безтурботності і, аби не тратити часу на різні витребеньки з довірливим електоратом, одразу ж прикинувся купою золота. Побачив Іванко купу золотих монет, зрадів неймовірно і вже було потягнувся обома руками до них, але враз зупинився.
- Опа! А згадай-но Іване кума Степана. – почав міркувати вголос молодий гуцул. - Пам'ятаєш, як він минулого року враз і неймовірно розбагатів? Крута тачка, купа дівок, бари-ресторани… А всім розказував, що побачив самольота, а з нього чомойдан з долярами випав і впав прямо до його рук… А за тиждень весь у синцях ледь приповз із лісу до мене. «Що з тобою, куме?» - забідкався я з переляку. Трохи віддихався кум і прорік: «Пам'ятаєш, я розповідав тобі про чомойдан з баблом, який впав на мене із самольота? Так от, той чомойдан таки упав на мене. Сьогодні. В лісі. Разів зо двадцять впав». Отож, Іване, маєш голову, маєш руки? То обминай халяву десятою дорогою.
   Махнув рукою Іванко і, весело посвистуючи, пішов собі далі.

   Розізлився від такого нахабства чортяка, затупотів ногами, аж гори задвигтіли. Але діватись йому вже нікуди, бо пекельне правило безальтернативне: взявся за електорат, то розкручуй його до кінця, або сам ставай електоратом. Поміркував чортяка одну мить і опинився перед молодим гуцулом гарною-прегарною дівкою з довгими ногами, з коротенькою спідничкою, яка ледь прикривала задок, з глибоким декольте замість кофтини, з татушкою по всій… Одним словом, Іванко враз очманів, залупав очима і потягнувся до дівки обома руками.
- А де ми з тобою поговоримо… Про квантову механіку? – прорік Іванко.
- Як то де? – млосно видихнула дівка – У тебе дома. І нашо нам та квантова механіка. Ми знайдемо щось цікавіше.
- Опа! – враз прочухався Іванко. – То ти дурепа?
- Звідки ти взяв таку дурню? Якщо я не хочу говорити з тобою про квантову механіку, то я дурепа?
- Таки дурепа. – остаточно утвердився Іванко. – А з дурепами я не хочу мати справи. Досить того, що кум Петро пообіцяв одній дурепі одружитися. Так бідний кум, голодний і весь у синцях, цілу неділю доводив своїй дружині, що обіцяв тільки одружитися з тою дурепою, а хати їй не обіцяв. Отож – гудбай.
   І пішов собі Іванко, весело посвистуючи, далі.

   Розлютився чортяка від такого нечуваного блюзнірства, аж віхола посеред літа засипала снігом гори. Але що мав робити? Перетворитися на електорат і жити посеред цих гір в задушливому чистому повітрі? Отож сів він на камені і замислився міцно. А прорахувавши всі можливі варіанти, зупинився на останньому. Підстрибнув радісно, окрилений надією і помчав, аби випередити впертого гуцула.

   Заходить Іванко до колиби, а посеред вітальні стоїть вже стіл. А на столі всілякі наїдки. А посеред столу - останній аргумент. Величезна пляшка горілки.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Василевий тато, 10-01-2019
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.67575001716614 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …